Problemen met openbare verlichting? Zo lossen we dat op

Wanneer er bij u in de straat een storing is in een of meerdere lantaarnpalen, meld dit dan bij ons via Fixi. Een kapotte lantaarnpaal herstellen wij zelf. Soms is er sprake van een storing in het netwerk van kabels in onze gemeente. Enexis is als eigenaar verantwoordelijk voor dit netwerk. Bij een netwerkstoring duurt het helaas langer totdat alles weer werkt. We leggen u op deze pagina uit waarom dat zo is en wat wij doen.

Wat doen wij met uw melding?

Een monteur gaat zo snel als mogelijk poolshoogte nemen. Vaak gebeurt dit op vrijdag. Het herstellen is specialistisch werk. Wanneer we het direct kunnen herstellen, dan doen we dat. Maar soms zijn vakmensen en het materiaal niet direct beschikbaar om dat meteen te doen. Dan kan het langer duren. De gemeente is verantwoordelijk voor de lantaarnpalen. Is er sprake van een storing in het stroomnetwerk? Dit is vaak te herkennen omdat dan meerdere lichtmasten op een rij niet branden in een straat of wijk. Dan nemen we direct contact op met Enexis. 

Hoe werkt Enexis?

Allereerst probeert Enexis door te schakelen de storing te vinden. Hiermee beginnen zij binnen 24 uur. Lukt het schakelen niet, dan zetten zij een meetwagen in om de kabelstoring te vinden. Dit kan van enkele dagen tot enkele weken duren. Dit komt omdat Enexis storingen bij huis- en bedrijfsaansluitingen voor laat gaan. Daardoor gelden voor openbare verlichting landelijk helaas veel langere termijnen voor herstel. Dit kan zelfs enkele weken duren. Vanzelfsprekend blijven we met Enexis in gesprek om ervoor te zorgen dat onze meldingen zo snel mogelijk worden opgepakt. Geen verlichting op straat is vervelend voor het verkeer en kan inwoners een gevoel van onveiligheid geven.

Wat kunt u doen?

Brandt de openbare verlichting niet? U kunt in Fixi zien of de storing al gemeld is. Is dat niet het geval? Meld de storing dan bij ons. Is de storing al door een ander gemeld? U kunt de bestaande melding voorzien van een like. Hierdoor bespaart zichzelf de moeite van het maken van een nieuwe melding over hetzelfde onderwerp. En wij zien dat meerdere mensen last hebben van dezelfde melding. U moet hiervoor wel inloggen in Fixi.

Meer weten?

Op de website van Enexis vindt u meer informatie.