Subsidie voor slim (her)gebruiken regenwater

Heeft u al eens gedacht aan het aanschaffen van een regenton, aanleggen van een ‘groen’ dak met beplanting of uw regenpijp afkoppelen van het riool? Hiermee draagt u bij aan een duurzame woonomgeving. Als gemeente en waterschap vinden wij dit belangrijk. Daarom is er voor dit soort maatregelen, waarbij u het regenwater slim (her)gebruikt, sinds kort de afkoppelsubsidie.

De gemeente Goirle en Waterschap de Dommel vinden het belangrijk dat we anders omgaan met regenwater. Dit wordt nu vaak via uw regenpijp naar de riolering afgevoerd. Dat is zonde, omdat dit regenwater (dat op uw dak of in uw tuin valt) ons juist kan helpen bij het tegengaan van de problemen door klimaatverandering.

Wethouder duurzaamheid, Liselotte Franssen: “De gemeente Goirle wil een duurzame gemeente zijn die zorgvuldig omgaat met energie, water en grondstoffen. Het opvangen en hergebruiken van regenwater is hier een mooi voorbeeld van. We vinden het fijn om inwoners hierbij te kunnen helpen. Zodat we samen zorgen voor een duurzame gemeente die klaar is voor de toekomst.”

Klaar voor de toekomst

Het klimaat verandert. Daardoor hebben we vaker last van wateroverlast door hoosbuien. En droogte door langere warme periodes. Ook komt vaker hittestress (overlast door hitte) voor en loopt de biodiversiteit (veel verschillende planten en insecten) terug. Als u iets doet rondom uw woning dat bijdraagt aan het tegengaan van (een of meerder van) deze problemen ondersteunen we u graag.

Meer weten of subsidie aanvragen? Kijk op onze webpagina www.goirle.nl/duurzaamheid voor meer informatie en het aanvraagformulier.