Binnenkort eenmalige energietoeslag

We ontvangen veel vragen van inwoners over de eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. De rijksoverheid maakte 11 maart bekend dat deze toeslag van ongeveer €800,- er komt. Gemeenten regelen de uitbetaling hiervan.

Wanneer beschikbaar?

Op 15 maart is de wet aangepast. Dit was nodig om te zorgen dat deze toeslag er kan komen. De volgende stap is het maken van een regeling voor het uitbetalen van de energietoeslag. Deze regeling is begin mei klaar. Dan is duidelijk hoe u de toeslag kunt aanvragen en welke voorwaarden gelden. Sommige inwoners krijgen de energietoeslag automatisch uitbetaald. Als dit voor u geldt, ontvangt u hierover begin mei een brief. Andere inwoners kunnen de toeslag straks aanvragen via onze website. Zodra hier meer over bekend is, leest u dat op onze website.

Nu al problemen met betalen energierekening?

Lukt het nu al niet om uw energierekening te betalen? Dan kunt u een betaalregeling afspreken met uw energieleverancier. U kunt ook contact opnemen met Marscha van Fessem, casemanager Vroeg Erbij. Zij is bereikbaar via e-mailadres vroeg.erbij@goirle.nl of telefoonnummer (06) 1523 6137.