Wegwerkzaamheden

In de gemeente Goirle wordt regelmatig gewerkt aan de weg en vinden grotere en kleinere evenementen plaats. Meestal zijn tijdelijke verkeersmaatregelen nodig om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen en de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Onderhoud Guido Gezellelaan en deel Abcovenseweg

Op woensdag 4 juli is er weer werk in uitvoering. Tussen 9.00 en 11.00 uur nemen we de Guido Gezellelaan onder handen voor onderhoud en tussen 11.00 en 13.00 uur een gedeelte van de Abcovenseweg. Het gaat dan om het deel tussen de Van Haestrechtstraat en de Molenstraat.

Verkeersregelaars
Op verschillende plekken in het midden van de weg gaan we schade herstellen. Ook voorzien we het wegdek van een beschermlaag. Een machine begint dan vooraan de weg en gaat in één gang door naar het einde. Als de machine voorbij is, is het werk klaar. De wegen hebben daarna een half uur nodig voordat ze berijdbaar zijn. Om die reden wordt het verkeer dan ter plaatse begeleid door verkeersregelaars.

Overlast beperken
We proberen de overlast te beperken; wel is de weg even afgesloten voor doorgaand verkeer. Alvast onze excuses voor het eventuele ongemak.

Verkeershinder N12 richting Weelde

Als u via Poppel naar Weelde rijdt, dan moet u van 7 juni tot 1 juli rekening houden met hinder door wegwerkzaamheden op de N12 in Weelde over een afstand van 5 km. Het asfalt wordt vernieuwd en een kruispunt krijgt een nieuwe inrichting. De weg gaat in de weekenden van 22 en 29 juni helemaal dicht. U wordt dan omgeleid via de N119 bij Baarle-Hertog, de Pastorijstraat/Steenweg Baarle en de ring Turnhout. Let verder op de tijdelijke verkeerslichten en bebording ter plekke. Meer informatie vindt u op wegenverkeer. Door weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden langer duren.

Werkzaamheden rotonde Stappegoorweg

Als u vanuit Goirle richting Stappegoor gaat in Tilburg, dan moet u rekening houden met wegwerkzaamheden tot eind juli. De rotonde aan de Stappegoorweg wordt omgebouwd tot een overzichtelijk kruispunt met verkeerslichten. Dit is nodig om de extra drukte die verwacht wordt door de komst van de Jumbo Foodmarkt en nieuwbouwwijk Willemsbuiten op te vangen.

Maatregelen
Fietsers worden omgeleid over de Apenijnnenweg, waar niet geparkeerd mag worden. De bushaltes op de Trouwlaan en Stappegoorweg kunt u niet gebruiken, maar wel de haltes in de Winkler Prinsstraat en aan de Eifelweg. Verder kan parkeergarage Olympiaplein alleen via de parkeerplaats achter Euroscoop worden bereikt. En als u vanaf de parkeerplaats bij het zwembad naar het onderwijsgebied wilt lopen dan kan dat via de passage tussen de Ireen Wüst IJsbaan en de Jumbo naar het Olympiaplein.

Asfaltreconstructie Hoogeindseweg

 Op de projectpagina leest u over de werkzaamheden.

Hoofdroute Riel

Onlangs las u al dat er fabricageproblemen met de stenen zijn en dat de Leijbrug onderhoud nodig heeft. Dit heeft gevolgen voor de indeling van het werk aan de doorgaande weg in Riel.

Vanaf de komgrens
De aannemer is nu bezig op de Tilburgseweg richting kruising Vonderstraat-Lange Voren. Omdat er fabricageproblemen zijn met de geluidsarme stenen, legt hij de werkzaamheden hier stil en zal in omgekeerde richting gewerkt worden. Dit betekent dat de aannemer vanaf de komgrens richting Riel gaat werken. Hier zijn namelijk andere stenen voor nodig die wel voorradig zijn. Ook de onderhoudswerkzaamheden aan de Leijbrug worden dan aangepakt. In de tussentijd kunnen dan de stenen weer geleverd worden en kan het nog niet vervangen deel van de Tilburgseweg afgemaakt worden.

Omleiding
Dit heeft verder geen gevolgen voor de omleiding, want u moest al over de verbeterde Rielsedijk rijden. Gezien de weerverwachtingen deze week, gaat de aannemer ervoor zorgen dat er elke morgen gesproeid wordt. Het blijft nodig dat u hier rustig rijdt.