Toeristenbelasting

De gemeente heft toeristenbelasting omdat toeristen tijdens hun verblijf profiteren van de plaatselijke voorzieningen. U kunt dit bedrag doorberekenen aan uw gasten. Biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan, bijvoorbeeld in een hotel, Bed&Breakfast, recreatiewoning of op een camping? Dan moet u toeristenbelasting betalen voor personen die bij u overnachten en niet zijn ingeschreven in de gemeente Goirle. Het maakt niet uit waarom iemand hier overnacht. Ook iemand die bijvoorbeeld voor zaken in de gemeente overnacht, moet toeristenbelasting betalen.

Tarieven toeristenbelasting

De tarieven voor 2017 en 2018 zijn als volgt:

Tarieven toeristenbelasting
HeffingTariefcodeOmschrijvingTarief
TOER1per persoon per overnachting  €     1,00
TOER2per standplaats   € 136,50

Betalingsmogelijkheden

Betaling zelf regelen
Vermeld het betalingskenmerk bij de betaling. Zorg ervoor dat u de aanslag volledig heeft betaald voor de laatste vervaldatum. Deze staat op de voorzijde van het aanslagbiljet vermeldt. Dan voorkomt u dat wij invorderingsmaatregelen moeten nemen. De kosten voor eventuele invorderingsmaatregelen brengen wij bij u in rekening.

Hoe werkt het?

Aangifte toeristenbelasting
U ontvangt ieder jaar - na afloop van het kalenderjaar - een aangiftebiljet van de gemeente. Hiermee kunt u het aantal overnachtingen in het voorafgaande jaar doorgeven. De gemeente berekent vervolgens hoe veel toeristenbelasting u over dat jaar moet betalen.

Overnachtingsplaats beginnen? Meld het bij de gemeente!
Wilt u een overnachtingsplaats beginnen in de gemeente Goirle? Dan moet u dit bij de gemeente melden. Na afloop van het jaar stuurt de gemeente u dan een aangiftebiljet toeristenbelasting.

Meer informatie

Vragen over uw aanslag, betalingen, bezwaar en beroep en openstaande posten
Team belastingen Gemeente Goirle
T (013) 5310 586 (werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur)
E belastingen@goirle.nl
P Postbus 17, 5050 AA Goirle