De Jeugdgemeenteraad (JGR) bestaat uit kinderen, gekozen uit de groepen 7 van de basisscholen in Goirle en Riel. De verkiezing vindt om de twee jaar plaats. De jeugdgemeenteraadsleden zijn gemotiveerde kinderen die, door lid te zijn van de jeugdgemeenteraad, hun mening willen laten horen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Zij proberen die onderwerpen, waarvan ze denken dat het anders of beter kan, te veranderen.

Leden jeugdgemeenteraad
Naam School
Sem van Steeg BS Open Hof
Tim van Beijnen BS Open Hof
Nienke van Hoek BS de Vonder
Morrison Marchand      BS de Vonder
Max Klijsen BS ’t Schrijverke
Lenn Naalden BS ’t Schrijverke
Daan Brands BS de Regenboog
Elise Vermeer BS de Regenboog
Lars van den Berg BS de Kameleon
Meike van Gorp BS de Kameleon
Jasmijn van Dijck BS de Bron
Iris Kruize BS de Bron
Mart Heeren BS de Kleine Akkers
Mees de Vet BS de Kleine Akkers
Zoë Bergmans BS de Bongerd
Sam Hendriks BS de Bongerd

 

De JGR vergadert vijf keer per jaar in de raadzaal van het gemeentehuis en daarnaast komen ze vijf keer per jaar bij elkaar bij Jongerencentrum Mainframe. De leden komen met leuke ideeën of met problemen die ze willen oplossen. Ze kiezen gezamenlijk een onderwerp en bekijken in werkgroepjes hoe ze een bepaald plan kunnen uitvoeren. Elk werkgroepje heeft een volwassen begeleider. In een volgende vergadering leggen ze alle ideeën van de werkgroepjes voor en het idee waar de meeste kinderen het mee eens zijn wordt aangenomen en uitgevoerd.

U kunt alle activiteiten en projecten vinden op Facebook van de Jeugdgemeenteraad Goirle.

Mainframe organiseert het een en ander rond de Jeugdgemeenteraad. Mainframe kun je vinden in de Sint Jansstraat 1 in Goirle, T (013) 530 0874.