De Jeugdgemeenteraad (JGR) bestaat uit kinderen, gekozen uit de groepen 7 van de basisscholen in Goirle en Riel. De verkiezing vindt om de twee jaar plaats. De jeugdgemeenteraadsleden zijn gemotiveerde kinderen die, door lid te zijn van de jeugdgemeenteraad, hun mening willen laten horen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Zij proberen die onderwerpen, waarvan ze denken dat het anders of beter kan, te veranderen.

Wie zijn de leden?

Leden jeugdgemeenteraad
NaamSchool
Bieke Verhaaf en Finn Vermeer 't Schrijverke
Maud van Loon en Julia Cruijssen Den Bongerd
Sylke Reuser en Finn Eijsermans De Regenboog
Mats Hoven en Dennis BotermansDe Kleine Akkers
Bram Adelaar en Pieter MaasDe Bron
Lieske van de Wouw en Luuk LuitesKameleon
Rayan El Bouazati en Robin Brands Open Hof
Siem Janssen en Emmy van Welbergen De Vonder

Wat doen ze?

De JGR vergadert 5x per jaar in de raadzaal van het gemeentehuis en daarnaast komen ze 5x per jaar bij elkaar bij Jongerencentrum Mainframe. De leden komen met leuke ideeën of met problemen die ze willen oplossen. Ze kiezen gezamenlijk een onderwerp en bekijken in werkgroepjes hoe ze een bepaald plan kunnen uitvoeren. Elk werkgroepje heeft een volwassen begeleider. In een volgende vergadering leggen ze alle ideeën van de werkgroepjes voor en het idee waar de meeste kinderen het mee eens zijn wordt aangenomen en uitgevoerd.

Activiteiten en projecten

U kunt alle activiteiten en projecten vinden op Facebook van de jeugdgemeenteraad Goirle.

Meer informatie

De Jeugdgemeenteraad valt onder verantwoording van de gemeente. De voorzitter van vergadering van de JGR is wethouder Marijo Immink, die over jeugdzaken gaat. Maggie de Jong ondersteunt de JGR. Voor meer informatie, T(013) 5310 614 of mail maggie.de.jong@goirle.nl.