Activiteiten en evenementen

In de gemeente Goirle is van alles te doen; toeristisch-recreatieve activiteiten, evenementen, markten en kermissen.

Kijk voor inspiratie op de website van Gôolse geheimen.

Kijk voor een actueel overzicht van alle evenementen in de gemeente Goirle op de website van Gôolse Geheimen

De winkels in de gemeente Goirle mogen op alle zon- en feestdagen geopend zijn van 08.00 uur tot 22.00 uur. Op 4 mei mogen winkels in de gemeente Goirle vanaf 19.00 uur niet meer geopend zijn. Winkels zijn niet verplicht om open te zijn.

Markten:

De weekmarkt is in Goirle elke donderdagochtend op het Kloosterplein.

De (week)markten gaan in verband met corona aangepast door
 
Omdat er onduidelijkheid was over het doorgaan van de weekmarkten is door de drie Veiligheidsregio’s een eenduidig besluit genomen. De weekmarkten in Brabant gaan in aangepaste vorm door. De reden hiervoor is dat markten, als het gaat om het aanbieden van voedsel, voorzien in een primaire levensbehoefte. Er moet hierbij wel voorkomen worden dat er grote groepen mensen (meer dan 100 personen) tegelijk op de markt zijn.
 
Dat betekent dat er geen non-food kramen zijn toegestaan op de weekmarkten.
 
Kramen waar ter plekke eten genuttigd kan worden, zijn niet toegestaan. Bij deze kramen kan alleen eten worden afgehaald. Dit is in lijn met de maatregel die nu ook al geldt voor horecagelegenheden.
 
Natuurlijk gelden voor het bezoek aan de weekmarkt de richtlijnen die eerder zijn gegeven: blijf thuis als je niet fit bent, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand. Aan kraamhouders wordt het dringende advies gegeven hun klanten hierop te wijzen en hier ook de ruimte voor te geven. Daarnaast wordt geadviseerd om contactloos te betalen. Verder is het advies om ervoor te zorgen dat er borden bij de markten worden geplaatst waarop deze regels duidelijk worden aangegeven.

Kermissen:

In Goirle vindt de kermis plaats in het laatste weekend van juni.
In Riel vindt de kermis plaats in het derde weekend van september.

Wilt u zelf een evenement organiseren? Dan heeft u een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Voor kleine evenementen is een melding meestal voldoende.