Fietspad Gilze - Riel

Gemeente Goirle wil samen met gemeente Gilze en Rijen een vrijliggend fietspad aanleggen langs de Rielsebaan en de Gilzerbaan. Zo verbetert de verkeersveiligheid van fietsers in beide gemeenten.

Beginnend vanaf de Spoelstraat (Gilze) tot de Gilzerbaan 11 (Riel) leggen we een fietspad aan van ongeveer 3 meter breed. Vanaf Gilzerbaan 11 tot Gilzerbaan 4 wordt het fietspad smaller, namelijk  2,5 meter breed. Op die manier behouden we zo zoveel mogelijk bestaande bomen. Ook moeten we rekening houden met beschermde bomen. Vanaf Gilzerbaan 4 tot aan het Zandeind is het daarom niet mogelijk om een vrijliggend fietspad aan te leggen. Hier leggen we fietsstroken aan op de rijbaan.

Bent u benieuwd naar het ontwerp? Bekijk de schetsen bij 'Downloads' onderaan deze pagina. 

Voordat dit project kan starten, moeten we de gronden aankopen langs de Rielsebaan en Gilzerbaan. Het aankopen van de gronden is een voorwaarde om het fietspad aan te leggen. We verwachten dat dit tot de zomer van 2023 duurt. Is het aankopen van de grond succesbol afgerond? Dan zetten we volgende stappen. Vanaf dat moment hebben we nog een jaar nodig om de aanleg van het fietspad voor te bereiden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Dewout Speijkers, projectleider van de gemeente Goirle via info@goirle.nl

Links

Downloads