Identiteitskaart (ID-kaart)

U vraagt een ID-kaart aan bij het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. Kinderen moeten mee bij het aanvragen en ophalen van hun ID-kaart. U betaalt bij de aanvraag. U kunt het na 5 werkdagen zonder afspraak ophalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Een ID-kaart aanvragen kan alleen op afspraak

Meenemen

  • al uw paspoorten en/of identiteitskaarten, ook al zijn ze niet meer geldig
  • één pasfoto dat voldoet aan de eisen
  • contant geld of een pinpas om de identiteitskaart te betalen

Voor kinderen jonger dan 12 jaar neemt u daarnaast mee:

Let op: u heeft hiervoor DigiD nodig. 

Heeft u geen DigiD? Beide ouders/gezagdragers vullen dit toestemmingsformulier in. Neem deze formulieren mee naar uw afspraak met een (kopie) identiteitsbewijs van beide ouders/gezagdragers.

Kosten ID-kaart
Product Prijs
ID-kaart 18 jaar en ouder (10 jaar geldig)          € 70,35
ID-kaart tot en met 17 jaar (5 jaar geldig) € 37,95
Extra kosten voor een spoedaanvraag € 53,00
Vermissing reisdocument € 0,00

 

Uw nieuwe ID-kaart heeft bij aanvraag vanaf 4 januari 2021 een extra functie. U kunt ermee inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds.

Na het ophalen van uw identiteitskaart bij de gemeentebalie, ontvangt u daarom binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kunt u die inlogfunctie activeren. Kijk voor meer informatie op de website van DigiD.

U kunt een spoedaanvraag doen om uw nieuw identiteitsbewijs sneller te krijgen. Een spoedaanvraag moet u voor een bepaald tijdstip (ma, do en vr vóór 12.30 uur; di en wo vóór 15.00 uur) bij het gemeentehuis in Goirle indienen. Bij een normale levering door de producent kunt u de volgende werkdag uw reisdocument vanaf 09.00 uur ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten. Vertrekt u vandaag al? Neem dan contact op met de Koninklijke Marechaussee voor een nooddocument. Zij beoordelen of u in aanmerking komt voor een nooddocument.

Is uw identiteitskaart vermist of gestolen? Meld dit dan zo snel mogelijk bij de gemeente. Dit kan online met DigiD of op afspraak.

Is de identiteitskaart van uw kind vermist of gestolen? Dit kunt u alleen online regelen als het kind een eigen DigiD heeft.

Bij verlies of diefstal van uw reisdocument in Nederland is aangifte doen bij de politie niet nodig. Is uw document in het buitenland verdwenen, dan moet u voor uw reisverzekering bij de politie in het buitenland aangifte doen.

Hebt u een andere achternaam dan uw kind(eren)? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U heeft een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Hiervoor gebruikt u het toestemmingsformulier aanvraag reizen met minderjarigen van de Rijksoverheid.