Ondernemen

Bent u van plan een eigen onderneming te beginnen en wilt u wegwijs worden in het Goirlese bedrijfsleven? Of heeft u als bestaande ondernemer een vraag aan de gemeente? Dan kunt u terecht bij het Ondernemersloket. Kijk ook op Ondernemersplein, dit is een website met specifieke overheidsinformatie voor ondernemers.

U kunt zich als bedrijf aansluiten bij een ondernemersvereniging in Goirle of Riel. Er zijn diverse ondernemersverenigingen die regelmatig overleggen met de gemeente Goirle:

Bijstandsuitkering voor ondernemers

Komt u als zelfstandig ondernemer onverwacht in (tijdelijke) financiële problemen waardoor uw eigen bedrijf in gevaar komt? Of bent u een startende ondernemer met een uitkering en wilt u startkapitaal aanvragen? U vraagt bijstandsuitkering voor ondernemers (Bbz) online aan via de gemeente Tilburg.

Uitkering voor zelfstandigen van 55 jaar en ouder

Bent u 55 jaar of ouder, krijgt u nog geen AOW en wilt u stoppen met uw bedrijf? Misschien komt u in aanmerking voor een IOAZ uitkering. Dit is een aanvulling op het (gezins)inkomen tot het bijstandsniveau. U vraagt de uitkering online aan via de gemeente Tilburg.

Noodloket voor lokale ondernemers

De gemeente Goirle en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) hebben een speciaal noodloket geopend voor lokale ondernemers. Met het initiatief 155-Help-een-bedrijf kunnen ondernemers die het moeilijk hebben, terecht bij het IMK voor ondersteuning.

Hoe werkt het?

Wanneer u aanklopt voor hulp, dan bespreekt de adviseur van het IMK samen met u uw situatie en kijkt hij naar mogelijke oplossingen. De aandachtspunten zijn vaak divers en liggen meestal op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/of financiën. Door deze snelle hulpfaciliteit worden problemen regelmatig in de kiem gesmoord, soms mede door inzet van de gemeentelijke Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Heeft u snel financiële hulp nodig?

Doe de scan. U ziet dan binnen enkele minuten of u in aanmerking kunt komen voor een regeling.

Meer weten?

Bent u ondernemer en maakt u zich zorgen over de continuïteit van uw bedrijf? Neem dan voor meer informatie contact op met het IMK via:

Gemeente Goirle is aangesloten bij het WSP Midden-Brabant (WerkgeversServicepunt). WSP Midden-Brabant is een samenwerking tussen UWV, gemeenten, SW-bedrijven en Leerwerkloket Midden-Brabant. Dit heeft als voordeel voor u dat wij ook buiten de gemeentegrens naar geschikte kandidaten voor uw vacature kunnen zoeken.

Als werkgever kunt u bij ons terecht voor:

  • de werving en selectie van personeel
  • de begeleiding van nieuwe werknemers op de werkvloer
  • informatie en advies over het aanstellen en ontslaan van personeel
  • informatie over andere wet- en regelgeving

Bent u van plan een bedrijfspand of winkel te bouwen of te veranderen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig.