Ondernemen

Bent u van plan een eigen onderneming te beginnen en wilt u wegwijs worden in het Goirlese bedrijfsleven? Of heeft u als bestaande ondernemer een vraag aan de gemeente? Dan kunt u terecht bij het Ondernemersloket. Kijk ook op Ondernemersplein, dit is een website met specifieke overheidsinformatie voor ondernemers.

Door de coronacrisis kunnen ondernemers in de problemen komen. Op de pagina Coronavirus vindt u informatie over hulp aan ondernemers door de overheid.

U kunt zich als bedrijf aansluiten bij een ondernemersvereniging in Goirle of Riel. Er zijn diverse ondernemersverenigingen die regelmatig overleggen met de gemeente Goirle:

Bent u van plan een bedrijfspand of winkel te bouwen of te veranderen? Of organiseert u een evenement? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Voordat u de vergunning aanvraagt, wil de gemeente graag dat u de plannen overlegt met ondernemers en bewoners uit de buurt. Dit noemen we het omgevingsgesprek.

De gemeente Goirle heeft twee bedrijventerreinen: Tijvoort in Goirle, Veertels in Riel.

Noodloket voor lokale ondernemers

De gemeente Goirle en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) hebben een speciaal noodloket geopend voor lokale ondernemers. Met het initiatief 155-Help-een-bedrijf kunnen ondernemers die het moeilijk hebben, terecht bij het IMK voor ondersteuning.

Hoe werkt het?

Wanneer u aanklopt voor hulp, dan bespreekt de adviseur van het IMK samen met u uw situatie en kijkt hij naar mogelijke oplossingen. De aandachtspunten zijn vaak divers en liggen meestal op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/of financiën. Door deze snelle hulpfaciliteit worden problemen regelmatig in de kiem gesmoord, soms mede door inzet van de gemeentelijke Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Heeft u snel financiële hulp nodig?

Doe de scan. U ziet dan binnen enkele minuten of u in aanmerking kunt komen voor een regeling.

Meer weten?

Bent u ondernemer en maakt u zich zorgen over de continuïteit van uw bedrijf? Neem dan voor meer informatie contact op met het IMK via:

Gemeente Goirle is aangesloten bij het WSP Midden-Brabant (WerkgeversServicepunt). WSP Midden-Brabant is een samenwerking tussen UWV, gemeenten, SW-bedrijven en Leerwerkloket Midden-Brabant. Dit heeft als voordeel voor u dat wij ook buiten de gemeentegrens naar geschikte kandidaten voor uw vacature kunnen zoeken.

Als werkgever kunt u bij ons terecht voor:

  • de werving en selectie van personeel
  • de begeleiding van nieuwe werknemers op de werkvloer
  • informatie en advies over het aanstellen en ontslaan van personeel
  • informatie over andere wet- en regelgeving