Jeugdburgemeester

De gemeente Goirle heeft sinds het schooljaar 2022-2023 voor het eerst een jeugdburgemeester: Fiene Schuurmeijer. Zij ondersteunt de burgemeester op belangrijke momenten. Fiene is tot 1 september 2023 jeugdburgemeester van Goirle. Na 1 september gaan we op zoek naar een nieuwe jeugdburgemeester.

Jeugdburgemeester Fiene Suurmeijer

Fiene Suurmeijer, de eerste jeugdburgemeester van Goirle, gaat naar basisschool de Regenboog in Goirle. Ze is op dinsdag 29 november 2022 officieel geïnstalleerd. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering. Na het afleggen van de belofte kreeg zij de speciale ambtsketen omgehangen door burgemeester Mark van Stappershoef.

Waarom een jeugdburgemeester? 

De gemeenteraad van Goirle vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij de politiek en hun mening te horen over belangrijke onderwerpen. Daarom hebben we in Goirle naast een jeugdgemeenteraad nu ook een jeugdburgemeester.

Wil jij de nieuwe jeugdburgemeester worden?

Na de zomervakantie van 2023, start de zoektocht naar een nieuwe jeugdburgemeester. Lijkt het jou leuk om ook jeugdburgemeester te worden? Solliciteer dan in september. Hoe dit precies kan, hoor je dan.
Het is belangrijk dat je na de zomervakantie in groep 7 zit.

Bekijk hier de oproep van de burgemeester en Fiene 'Word jij de nieuwe jeugdburgemeester?