Einde strooiseizoen in Goirle en Riel

Met de lente in aantocht eindigt aanstaande zondag het strooiseizoen van de gemeente Goirle. Vanaf oktober stonden de coördinatoren van de winterdienst en de werknemers van aannemer Paulissen dag en nacht paraat om de gladheid te bestrijden.

De voorbereidingen voor de komende winter liggen buiten het strooiseizoen niet stil. Zo is er laatst een nieuw soort strooizout op de markt gekomen dat niet alleen sneller werkt, maar ook oplicht in het donker door middel van ultraviolet(uv)-licht. Door het oplichten van het zout kan de weggebruiker ook goed zien dat er gestrooid is en het rijgedrag aanpassen.

Als afsluiting van het strooiseizoen gaan de collega’s van de strooidienst van de gemeente Goirle zondagnacht nog één keer de weg op in Goirle en Riel om het nieuwe zout te testen. Uit testen in het buitenland blijkt dat er mensen gevoelig kunnen zijn voor het uv-licht dat dit zout afgeeft. Dit willen we zelf ook testen.

Ervaart u overlast van het strooien met dit nieuwe lichtgevende zout? Bel dan met de gemeente Goirle via (06) 4234 2239 en spreek uw naam en telefoonnummer in. De gemeente verwerkt uw gegevens anoniem in de evaluatie voor het komende strooiseizoen.