Tijdelijke noodopvang vluchtelingen aan Tilburgseweg

De gemeente Goirle biedt tot 1 mei 2024 noodopvang ongeveer zeventig vluchtelingen in het vroegere missiehuis aan Tilburgseweg 209. We doen dit om vluchtelingen in acute nood te helpen. Het gaat om noodopvang omdat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers niet genoeg opvangplekken heeft. Voor de noodopvang huurt de gemeente het pand van de eigenaar. Het Rode Kruis regelt de noodopvang op de locatie. De Rijksoverheid betaalt alle kosten. Er zijn intussen ook vrijwilligers die allerlei activiteiten organiseren. ContourdeTwern regelt deze activiteiten.

In de digitale update leest u hoe het gaat in de noodopvang in het oude missiehuis. Wilt u de digitale update in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via noodopvang@goirle.nl.

U kunt de nieuwsbrief ook bekijken onder het kopje Downloads onderaan deze pagina.Het Rode Kruis, ContourdeTwern en de gemeente Goirle maken deze nieuwsbrief samen. Wilt u reageren of heeft u een algemene vraag? Mail dan naar noodopvang@goirle.nl.

 Wilt u vrijwilligerswerk doen of spullen doneren? Mail dan naar noodopvang@goirle.nl.

De antwoorden op veel voorkomende vragen vindt u hier. Heeft u een andere vraag? Mail dan naar noodopvang@goirle.nl.

Heeft u vragen over de noodopvang? Dan kunt u terecht bij de gemeente:

  • Veel antwoorden staan al op www.goirle.nl/noodopvang.
  • U kunt bellen naar T (013) 5310 610.
  • Mailen kan via noodopvang@goirle.nl.

Bij meldingen en klachten over of bij de opvanglocatie belt u T (06) 8255 2863. U krijgt dan een medewerker van het Rode Kruis of de beveiliging aan de lijn. Wilt u de politie spreken en is er geen spoed bij? Bel dan T 0900 8844. Bij een acute en/of levensbedreigende situatie belt u 112.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente Goirle. U kunt ons bereiken via het e-mailadres noodopvang@goirle.nl. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (013) 5310 610.