Tijdelijke noodopvang vluchtelingen aan Tilburgseweg

De gemeente Goirle biedt tot 1 mei 2023 noodopvang ongeveer 70 vluchtelingen in het vroegere missiehuis aan Tilburgseweg 209. We doen dit om vluchtelingen in acute nood te helpen. De gemeente onderzoekt op dit moment of de noodopvang verlengd kan worden. Deze vraag kreeg de gemeente namelijk van verschillende kanten. Er is nog steeds een groot tekort aan opvangplekken en Goirle helpt nu mee aan veilige en menselijke opvang. De vraag is of we hier als dorp mee willen en kunnen doorgaan. De gemeente heeft nog geen standpunt ingenomen voor of tegen verlenging. Onderdeel van het onderzoek is een peiling onder buurtbewoners. Zij kregen hierover op 17 februari een bewonersbrief.

In de digitale update leest u hoe het gaat in de noodopvang in het oude missiehuis. Wilt u de digitale update in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via noodopvang@goirle.nl.

U kunt de nieuwsbrief ook bekijken onder het kopje Downloads onderaan deze pagina.Het Rode Kruis, ContourdeTwern en de gemeente Goirle maken deze nieuwsbrief samen. Wilt u reageren of heeft u een algemene vraag? Mail dan naar noodopvang@goirle.nl.

Wilt u vrijwilligerswerk doen of spullen doneren? Mail dan naar Ellen Tuerlings via ellentuerlings@contourdetwern.nl.

De antwoorden op veel voorkomende vragen vindt u hier. Heeft u een andere vraag? Mail dan naar noodopvang@goirle.nl.

Heeft u vragen over de noodopvang? Dan kunt u terecht bij de gemeente:

  • Veel antwoorden staan al op www.goirle.nl/noodopvang.
  • U kunt bellen naar T (013) 5310 610.
  • Mailen kan via noodopvang@goirle.nl.

Bij meldingen en klachten over of bij de opvanglocatie belt u T (06) 8255 2863. U krijgt dan een medewerker van het Rode Kruis of de beveiliging aan de lijn. Wilt u de politie spreken en is er geen spoed bij? Bel dan T 0900 8844. Bij een acute en/of levensbedreigende situatie belt u 112.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente Goirle. U kunt ons bereiken via het e-mailadres noodopvang@goirle.nl. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (013) 5310 610.