Ondernemen

Bent u van plan een eigen onderneming te beginnen en wilt u wegwijs worden in het Goirlese bedrijfsleven? Of heeft u als bestaande ondernemer een vraag aan de gemeente? Dan kunt u terecht bij Laurens Elzinga, Daniëlle Simons en Natalie van Bijsterveldt. Zij voorzien u graag van advies. In Goirle zijn diverse ondernemersverenigingen actief, ook daar hebben zij regelmatig overleg mee. Kijk ook op Ondernemersplein, dit is een website met specifieke overheidsinformatie voor ondernemers.

Ondernemersverenigingen

U kunt zich als bedrijf aansluiten bij een ondernemersvereniging in Goirle of Riel. Er zijn diverse ondernemersverenigingen die regelmatig overleggen met de gemeente Goirle:

Iets bouwen of verbouwen?

Bent u van plan een bedrijfspand of winkel te bouwen of te veranderen? Of organiseert u een evenement? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Voordat u de vergunning aanvraagt, wil de gemeente graag dat u de plannen overlegt met ondernemers en bewoners uit de buurt. Dit noemen we het omgevingsgesprek.

Bedrijventerreinen

De gemeente Goirle heeft twee bedrijventerreinen: Tijvoort in Goirle, Veertels in Riel.

155-Help-een-bedrijf

Noodloket voor lokale ondernemers
De gemeente Goirle en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) hebben een speciaal noodloket geopend voor lokale ondernemers. Met het initiatief 155-Help-een-bedrijf kunnen ondernemers die het moeilijk hebben, terecht bij het IMK voor ondersteuning.

Hoe werkt het?
Wanneer u aanklopt voor hulp, dan bespreekt de adviseur van het IMK samen met u uw situatie en kijkt hij naar mogelijke oplossingen. De aandachtspunten zijn vaak divers en liggen meestal op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/of financiën. Door deze snelle hulpfaciliteit worden problemen regelmatig in de kiem gesmoord, soms mede door inzet van de gemeentelijke Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Heeft u snel financiële hulp nodig?
Doe de scan. U ziet dan binnen enkele minuten of u in aanmerking kunt komen voor een regeling.

Meer weten?
Bent u ondernemer en maakt u zich zorgen over de continuïteit van uw bedrijf? Neem dan voor meer informatie contact op met het IMK via:

Contact

Laurens Elzinga, T 06 5009 1255
Natalie van Bijsterveldt T (013) 5310 673
Ook kunt u mailen naar ondernemersloket@goirle.nl

Heeft u vacatures?

Gemeente Goirle is aangesloten bij het Werkgevers Servicepunt (WSP) Werkhart. WSP Werkhart is een samenwerking tussen UWV, gemeenten en Sociale Werkbedrijven in de arbeidsmarktregio Midden-Brabant. Dit heeft als voordeel voor u dat wij ook buiten de gemeentegrens naar geschikte kandidaten voor uw vacature kunnen zoeken.

Als werkgever kunt u bij ons terecht voor:

  • de werving en selectie van personeel
  • de begeleiding van nieuwe werknemers op de werkvloer
  • informatie en advies over het aanstellen en ontslaan van personeel
  • informatie over andere wet- en regelgeving

Meer informatie
Gaby Coolen
T 06-52062959
E gaby.coolen@goirle.nl