Informatie over laadpalen

De gemeente Goirle wil zorgen dat inwoners kunnen en willen rijden in elektrische en hybride auto's. Steeds meer inwoners hebben al een elektrische of hybride auto. Daarom hebben steeds meer inwoners een laadpaal in de buurt nodig.

Hoe vraag ik een openbare laadpaal aan?

Alle nieuwe openbare laadpalen worden door Vattenfall geplaatst, beheert en onderhouden. Heeft u een elektrische of hybride auto maar geen eigen oprit waar u kunt opladen? Dan kunt u bij Vattenfall een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen.

Wat gebeurt er met uw aanvraag? 

Vattenfall controleert en beoordeelt uw aanvraag. Vattenfall stuurt een locatievoorstel naar de gemeente. De gemeente neemt een verkeersbesluit. Verkeersbesluiten publiceert de gemeente via www.overheid.nl. Op de gemeentepagina in het Goirles Belang staat elke week een samenvatting. Na publicatie kunnen belanghebbenden binnen zes weken bezwaar maken. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatst Vattenfall de laadpaal. Het doel is om deze stappen binnen 4 maanden te doorlopen. 

Paal-volgt-auto / particuliere aanvraag

Heeft u op uw eigen terrein geen parkeerplek voor uw auto? Dan kunt u een laadpaal aanvragen in de openbare ruimte. Vattenfall bekijkt of er een laadpaal in de buurt van uw woning kan komen. Is er al een laadpaal in de buurt maar is die vaak bezet? Dan kijken we of er een extra laadpaal kan worden geplaatst. Het doel is dat er binnen 300 meter van uw woonadres een oplaadpunt is. Naast deze particuliere aanvragen, zetten we ook laadpalen neer op strategische plaatsen. De gemeente en Vattenfall kiezen daarvoor de plekken.

Laadpaal defect of in storing?

Op elke laadpaal zit een sticker met de contactgegevens van de eigenaar en beheerder van de laadpaal. Wanneer de laadpaal niet (goed) werkt, neem dan contact op met de eigenaar. De gemeente is geen beheerder en eigenaar van laadpalen.  

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over deze informatie? Of heeft u een goed idee? Bel of mail dan het team 'Verkeer' via T (013) 5310 610 of verkeer@goirle.nl