Asfaltreconstructie Hoogeindseweg

Het asfalt van de Hoogeindseweg, vanaf de Spoorbaan tot de Nieuwe Rielseweg, is in slechte staat. Ook wordt er te hard gereden. Bovendien is het kruispunt met de Wittendijk / Eikenlaan onveilig, net als de fietsoversteek Herstallenstraat / Elzengaard / Notengaard. Daarom gaan we dit aanpakken.

Wat gaan we doen?

  • De Hoogeindseweg krijgt nieuw asfalt en nieuwe markering. De weg wordt 40 cm smaller, om een maximumsnelheid van 50 km per uur af te dwingen.
  • Zowel het kruispunt Hoogeindseweg / Wittendijk / Eikenlaan als de fietsoversteek Herstallenstraat / Elzengaard / Notengaard wordt veiliger gemaakt. Hier komen ook extra waarschuwingsborden.
  • Het riool wordt op enkele plaatsen gerepareerd. Ook vervangen we een groot aantal aansluitingen en putranden in de weg. Verder wordt een regenwaterriolering aangelegd in de Hoogeindseweg (vanaf Elzengaard tot het verhoogde kruispunt Nieuwe Rielseweg).
  • Het voetpad wordt aangepast ten noordoosten van het kruispunt Hoogeindseweg/Eikenlaan, zodat er een betere aansluiting ontstaat voor de voetgangers om over te steken.
  • Alle inritten die aansluiten op de Hoogeindseweg worden 4 m breed.
  • We plaatsen Smiley-borden (zgn. Dynamische Snelheid Informatieborden). Deze gaan rouleren in Goirle.

Wat is de stand van zaken?

De Hoogeindseweg gaat 30 juni weer open. De Eikenlaan wordt vrijdag 6 juli aan het einde van de dag weer opengesteld. Hier wordt van 2 t/m 6 juli nog aan het kruispunt Hoogeindseweg-Wittendijk-Eikenlaan gewerkt.

Omleiding

Tijdens de wegwerkzaamheden zal de Hoogeindseweg vanaf de Spoorbaan tot aan kruispunt Nieuwe Rielseweg afgesloten zijn. Verkeer wordt omgeleid via de Baronielaan - Acacialaan - Spoorbaan.

Andere busroute

De Arriva-bus zal vanaf 16 april een andere route rijden: Dorpsstraat - Van Hogendorpplein - Nieuwkerksedijk - Spoorbaan - Baronielaan - Kempenlaan – Nieuwe Rielseweg - Dorpsstraat en Tilburg v.v. De halte aan het Van Hogendorpplein richting Tilburg komt te vervallen. Voor de haltes aan de Wittendijk en Hoogeindseweg geldt dat de haltes in beide richtingen vervallen.

Meer informatie

U kunt met uw vragen terecht bij de opzichter van de gemeente: Marcel van Riel T (013) 5310 689 of bij de uitvoerder van Gebr. van Kessel Wegenbouw: Paul van Lent T 06 5022 3639.