Renovatie Pastorenbuurt

De Pastorenbuurt ligt tussen de Herstallenstraat, het Van Hogendorpplein, de Wittendijk en de Hoogeindseweg. We bereiden een grote opknapbeurt voor. De wijk moet duurzaam, groen en klimaatbestendig worden.

We leggen nieuwe bestrating, planten meer bomen en groen aan. En we vervangen de riolering en de verlichting. We laten de inrichting van de wijk zoveel mogelijk hetzelfde. We verbeteren waar mogelijk. Bijvoorbeeld om de wijk veiliger te maken. We willen de wijk duurzaam, groen en klimaatbestendig maken. Bijvoorbeeld door hergebruik van oude klinkers en het vasthouden van regenwater in de grond.

Samen met ingenieursbureau Kragten werkten we een voorlopig ontwerp uit. Daarin namen we ook zoveel mogelijk opmerkingen van bewoners mee. We vragen de bewoners van de Pastorenbuurt ons te laten weten wat ze van het voorlopig ontwerp vinden.

De komende maanden werken we aan het verder uitwerken van het ontwerp, het doen van onderzoek en het aanvragen van vergunningen. In het najaar van 2022 gaan we op zoek naar een aannemer die het werk voor ons gaat uitvoeren. We verwachten dat de werkzaamheden tot eind 2023 duren.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Jeanet de Bruijn.