Rijbewijs

Verloopt uw rijbewijs binnenkort? U kunt online uw rijbewijs verlengen, of u maakt een afspraak op het gemeentehuis. Verlengt u het rijbewijs online? U kunt het rijbewijs na 2 werkdagen afhalen bij de receptie in het gemeentehuis. Een afspraak maken is niet nodig. Vraagt u voor de eerste keer een rijbewijs aan? Maak dan een afspraak op het gemeentehuis.

 

Komt u liever langs in het gemeentehuis, bent u uw rijbewijs verloren of vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan? Maak dan een afspraak.

In Goirle kunt u uw rijbewijs online verlengen. U haalt het rijbewijs na 2 werkdagen op bij het gemeentehuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. U doet de aanvraag via de website van het RDW. Let op het volgende:

 • U heeft de DigiD app en een NFC-chiplezer op uw mobiele telefoon (Android 6.0 of hoger/iPhone 7 of hoger). Dit is nodig voor de identiteitscheck
 • U gaat uw rijbewijs verlengen of een categorie uitbreiden
 • U staat ingeschreven in de gemeente Goirle
 • Naast het rijbewijs betaalt u ook voor de pasfoto’s

U doet de online aanvraag gemakkelijk en snel in 3 stappen:

 1. Maak een pasfoto in een fotocabine of bij een RDW-erkende fotograaf tegen gebruikelijke kosten. Dit zijn de Primera in Riel. In Goirle zijn dit Telecombinatie Goirle en Leo Parts.
 2. Ga naar de website van de RDW en vraag online het rijbewijs aan
 3. Haal uw nieuwe rijbewijs op bij de receptie van het gemeentehuis

Meer weten? Bekijk de instructievideo van de RDW. Of kijk op de website van de RDW

Wanneer u voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, maakt u daarvoor een afspraak bij het gemeentehuis. Maar ook wanneer u uw rijbewijs moet verlengen, kunt u hiervoor terecht bij het gemeentehuis.

Bij de afspraak neemt u mee:

 • uw oude rijbewijs (als u die heeft)
 • één goedgelijkende pasfoto in kleur van maximaal 6 maanden oud. Let op de eisen
 • contant geld of een pinpas
 • bij vermissing: een geldig identiteitsbewijs

Uw nieuwe rijbewijs ligt dan na vijf werkdagen voor u klaar bij de informatiebalie. Een afspraak is niet nodig.

Rijbewijs snel nodig?

U kunt een spoedaanvraag doen. Als u het rijbewijs voor 12.30 uur aanvraagt, dan ligt het de volgende werkdag vanaf 10:00u voor u klaar. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.

Rijbewijs kwijt of gestolen

Bij verlies of diefstal van uw rijbewijs, kunt u een verklaring invullen bij het RDW of bij de gemeente. 

Gezondheidsverklaring

Wanneer u 75 jaar bent of ouder en auto rijdt, heeft u een gezondheidsverklaring nodig. Deze verklaring kost €41,00. De verklaring kunt u online aanvragen bij het CBR. U heeft hiervoor DigiD nodig. Heeft u liever een verklaring op papier? U kunt de verklaring ook tegen een klein bedrag ophalen bij het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. U vult het formulier in en stuurt het naar het CBR. Het CBR stuurt u een vragenlijst. Deze vult u in met een medisch specialist. Meer informatie hierover vindt u op de website van het CBR.

Inloggen met uw rijbewijs

Uw nieuwe rijbewijs heeft bij aanvraag vanaf 1 juli 2023 een extra functie. U kunt ermee inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Na het ophalen van uw rijbewijs bij de gemeentebalie, ontvangt u binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kunt u die inlogfunctie activeren. Kijk voor meer informatie op de website van DigiD.

Kosten rijbewijs
Product Prijs
Rijbewijs € 48,15
Extra kosten voor een spoedaanvraag   € 34,10