Trouwambtenaren

Voor de gemeente Goirle zijn vijf trouwambtenaren werkzaam die ieder met hun eigen stijl en enthousiasme uw huwelijk of geregistreerd partnerschap kunnen afsluiten. Uw voorkeur voor de trouwambtenaar op uw bijzondere dag mag u doorgeven. Zij stellen zich op deze pagina aan u voor.

Colette Cuijpers

Hallo toekomstig bruidspaar. Proficiat met jullie aanstaande huwelijk! Ik zou het een eer vinden om hier als trouwambtenaar mijn bijdrage aan te mogen leveren. Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben in 1976 geboren in Goirle, opgegroeid in Hilvarenbeek, maar nu alweer jaren woonachtig in Goirle. Samen met mijn partner Maykel heb ik twee zoontjes, Mats en Tim. Ik ben werkzaam als universitair docent op wat tegenwoordig heet ´Tilburg University´. In deze baan schrijf en presenteer ik regelmatig wetenschappelijk werk. Hoewel ik dit erg leuk vind, mis ik hierin een meer persoonlijke en emotionele context. De functie van trouwambtenaar biedt de uitgelezen kans om te mogen schrijven en presenteren in misschien wel de meest persoonlijke en emotionele context die er is: een bruiloft. 

Bij de voorbereiding van het huwelijk vind ik luisteren en beeldvorming heel erg belangrijk. De wensen, gedachten, gevoelens en belevingswereld van het bruidspaar moeten hun reflectie krijgen in de trouwceremonie. Ik kijk ernaar uit om samen met het bruidspaar herinneringen op te halen, te praten over muziek, literatuur, film, theater en andere hobby´s om zo de juiste ingrediënten te vinden die, creatief samengebracht, uitmonden in een liefdevolle persoonlijke trouwrede.

Tanja van den Dungen

Hallo aanstaand bruidspaar! Hartelijk gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Wat zou ik het een eer vinden om jullie huwelijk te voltrekken.
Ik stel me even voor: mijn naam is Tanja van den Dungen, 47 jaar, getrouwd en trotse moeder van 2 kinderen van 20 en 18. Ik ben werkzaam bij de afdeling Burgerzaken bij de Gemeente Goirle. Mijn grootste hobby is eigenlijk gezellig borrelen met vrienden.

Gezelligheid, liefde en vriendschap zijn voor mij hele belangrijke ingrediënten van het leven. Tevens ook de basis voor een goed huwelijk. Ik streef er dan ook naar om jullie huwelijk in elk geval met gezelligheid te laten beginnen. Liefde en vriendschap brengen jullie ongetwijfeld zelf mee.
In een persoonlijk gesprek bespreek ik graag met jullie wat jullie wensen zijn. Maar ik vind het daarbij ook belangrijk om jullie beter te leren kennen… wie zijn jullie?, hoe staan jullie in het leven?, wat vinden jullie zo leuk aan elkaar?… of wat juist niet? Allemaal belangrijke aspecten om een mooie speech te schrijven.
Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen, wie weet tot snel!

Feestelijke groetjes,

Tanja

Betsy Schilders

Ik ben getrouwd en ik heb vier kinderen. Naast mijn andere baan ben ik sinds 1 april 1997 Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand, en ik heb al vele huwelijken voltrokken en partnerschappen geregistreerd. Het is hun grote dag en die begint in de trouwzaal.

Ik vind het telkens weer een prachtig en indrukwekkend moment in het leven, waarbij ik even mag meelopen. Ik wil er graag een persoonlijke gebeurtenis van maken op een spontane manier, waarbij de partners of het aanstaande echtpaar (in welke samenstelling dan ook) het feestelijke middelpunt zijn.

Jan Schrijver

Je trouwdag is een bijzonder moment in je leven. Deze bijzondere dag wordt uitgebreid voorbereid en je kijkt er lang naar uit. Het moet een mooie dag worden. Het eerste officiële moment is de wettelijke huwelijksvoltrekking.
Sinds 2003 mag ik als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand daar een bijdrage aan leveren. Iedere keer weer is het voor mij een uitdaging om dit officiële moment onvergetelijk te maken. In een voorgesprek leren we elkaar kennen en vullen wij samen de gewenste elementen van de plechtigheid in. Ik vind het belangrijk dat deze toespraak voor het bruidspaar persoonlijk is en voor de gasten boeiend. Naast het persoonlijke is vrolijkheid een belangrijk ingrediënt.
In 1949 ben ik in Goirle geboren en met een onderbreking van tien jaren heb ik steeds in Goirle gewoond. Ik ben getrouwd, vader van vier kinderen en een trotse opa. Bij  de Goirlese carnavalsstichting en een stichting voor een kinderdorp in Namibië, heb ik vele jaren diverse bestuursfuncties bekleed. Nog steeds ben ik voorzitter van een afdeling van de Bond van Wapenbroeders (een veteranenorganisatie).

Niels Struijcken

Dan is het bijna zover! De huwelijksdag is gepland en dan volgt het moment dat ook formeel het ja-woord gegeven gaat worden. Mogelijk begeleid ik dit moment tijdens de grote dag.
 
Wie hebben jullie voor je? Mijn naam is Niels Struijcken en ik woon met mijn vrouw en drie dochters in Goirle. Naast mijn eigen baan ben ik kort geleden gestart als Buitengewoon ambtenaar bij de gemeente Goirle.
 
De trouwdag is niet de enige mooie dag in het leven, maar een belangrijke dag is het wel. Het is de dag dat je wettelijk aan elkaar verbonden wordt als je in het openbaar elkaar het ja-woord geeft. Daar wil ik als trouwambtenaar graag aan meewerken. Ik wil dan ook graag met jullie in een persoonlijk gesprek vooraf, afspraken maken over de mogelijkheden die er zijn om deze dag onvergetelijk voor jullie te maken. Het verloop van de plechtigheid wordt helemaal besproken, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren en jullie je tijdens de plechtigheid zo veel mogelijk kunt ontspannen en genieten.
 
Zelf ben ik tevreden als jullie na afloop tegen elkaar zeggen: "ja, dit ging echt over ons".

Mette-Marieke Verschoor

Een huwelijk is een feestelijke en bijzondere gebeurtenis. Ik vind het prachtig als twee mensen ervoor kiezen om ‘ja’ tegen elkaar zeggen. Mijn eigen trouwdag vond ik fantastisch! Nu mag ik zelf mensen trouwen en ik voel me daardoor heel vereerd.

Want als je erover nadenkt: veel dingen op je trouwdag heb je in de hand: of je een mooie jurk of een net pak aantrekt, of er een bruidstaart komt - en wat voor één dan - , of je bijzonder vervoer kiest etc.. Maar een trouwambtenaar is eigenlijk iemand die je niet kent, die maar een klein stukje meemaakt van je leven. En dan nog wel op je trouwdag.... Ik vind dat heel bijzonder; voor mij een extra reden om goed mijn best te doen voor een bijzondere trouwceremonie.

In het voorgesprek leren we elkaar beter kennen. Daarna kan ik de speech voorbereiden. Ik verwerk er bijzondere momenten in, of juist heel gewone dingen, waarover jullie me hebben verteld. Mijn toespraak houd ik het liefst op een informele manier. Ik maak er in ieder geval een persoonlijk verhaal van, dat ook boeiend is voor de gasten. Serieus als het nodig is, met een lach waar het kan. Laten we er vooral een feestelijke en ontspannen belevenis van maken!

Wie weet: tot ziens!

Groet, Mette-Marieke