Verhalen uit Goirle in coronatijd

Hoe hou jij het vol? Wat maak jij mee? Schrijf mee aan deze Goolse geschiedenis. De verhalen bundelen we in een boek. Maar tussentijds zijn ze te lezen op de website van de gemeente Goirle en in het Goirles Belang.

Coronaverhalen uit onze gemeente

Samen met de Bibliotheek verzamelen we coronaverhalen van de inwoners van Goirle en Riel. Dat doen we niet alleen natuurlijk! Als eerste aanzet heeft de gemeente aan de ondernemer van D’n Overkant gevraagd om hun verhaal te delen, lees het vooral! Misschien ben je hierdoor geïnspireerd om ook jóuw verhaal te delen. Kort mag, lang ook (max 900 woorden). Laat horen hoe jij deze periode beleeft. Door je verhaal te delen, lever je een belangrijke bijdrage aan een stuk geschiedenis. 

Lees hier de coronaverhalen

 1. Horecaondernemers William en Maartje van Den Overkant
 2. Kay, supermarktmanager AH de Hovel
 3. Inwoner Marike
 4. Anita en Adrie van GSBW
 5. Vrouwenpopkoor Ladies First
 6. Inwoner Gijs
 7. Inwoner Siem
 8. Muziekensemble de Wildacker
 9. Inwoner Diane
 10. Inwoner Eduard
 11. Jeugdvakantiewerk
 12. Inwoner Miriam
 13. Postbezorgster Petra

Meedoen?

Deel jouw verhaal door het te mailen naar goirle@bibliotheekmb.nl of stuur het per post naar Bibliotheek Goirle, tav Y. van Leest, Kloosterstraat 22, 5051 RD Goirle. (N.B.: Bij insturing van je verhaal ga je automatisch akkoord met het openbaar gebruik van je verhaal in on- en offline media). 

Spelregels

 • Stuur uw tekst naar goirle@bibliotheekmb.nl, dan kijken wij deze na op taalfouten en zinsstructuur. U krijgt de tekst vervolgens teruggestuurd voor akkoord.
 • Bent u akkoord? Dan wordt uw tekst (inclusief foto) geplaatst in het Goirles Belang en/of op onze social media kanalen.

Foto’s

Naast verhalen verzamelen we ook foto’s. Op Facebookpagina ‘Het grote fotoboek van Goirle en Riel’ loopt vanaf nu een ‘challenge’. De winnende foto gebruiken we als omslag van het boek ‘Coronatijd in Goirle en Riel’.