Op zoek naar werk

Bent u op zoek naar werk of vrijwilligerswerk en heeft u daar vragen over? Wij kunnen u daarbij helpen.

Poort-training
Wanneer u een aanvraag doet voor een Participatiewet-uitkering, melden we u na de intake direct aan voor de Poort-training. Deze training is bedoeld om u zo snel mogelijk richting werk te begeleiden. U krijgt inzicht in uw rechten en plichten en gaat actief aan de slag. Deze groepstraining is op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur op het gemeentehuis. In totaal bent u vier weken bezig.

U krijgt een uitkering als:

  • u deze vier weken succesvol hebt doorlopen;
  • maar nog geen baan heeft gevonden;
  • en uw recht op bijstand is beoordeeld.

Training Aan de Slag!
Aan de Slag! is een groepstraining voor werkzoekenden met een Participatiewet-uitkering die 1 keer per week plaatsvindt. Hierin gaat u actief aan de slag om een baan te bemachtigen. Zo leert u op verschillende manieren onder de aandacht te komen van werkgevers en maakt u kennis met banenmarkten en uitzendbureaus. Ook leert u zichzelf te presenteren en beter gebruik te maken van uw en elkaars netwerk. Daarnaast evalueren we elkaars activiteiten. Wanneer u ‘arbeidsfit’ bent en een uitkering heeft, kunt u zichzelf via uw klantmanager aanmelden voor deze training (als uw klantmanager dat nog niet heeft gedaan).

Als vrijwilliger kunt u het verschil maken in het leven van een ander! Wilt u als vrijwilliger aan de slag of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? Neem dan contact op met Marleen van Esch of Ingrid Muijs van ContourdeTwern T (013) 534 9191 of kijk op website van Contourdetwern.

Jongerenpunt Midden-Brabant

Links

Downloads