Stemt u ook op 6 juni?

Stemmen voor de Europees Parlementsverkiezing

Op donderdag 6 juni vindt in Nederland de Europees Parlementsverkiezing plaats. We kiezen dan de Nederlandse leden die ons de komende 5 jaar in het Europees Parlement vertegenwoordigen. Door te stemmen heeft u invloed op de besluiten van het Europees Parlement. Niet iedereen in Europa stemt op dezelfde dag. De verkiezing vindt plaats tussen 6 juni en 9 juni 2024.

Stempas

Uiterlijk 23 mei ontvangt u uw stempas per post. Op de dag van de verkiezing neemt u uw stempas én een geldig legitimatiebewijs mee naar het stembureau. U bepaalt zelf bij welk stembureau in onze gemeente u gaat stemmen. Een overzicht van de stembureaus vindt u hier. Op deze webpagina leest u ook hoe u iemand kunt machtigen om voor u te stemmen.

Aanplakborden politieke partijen

Doet uw politieke partij mee aan de verkiezing op 6 juni? U mag een A3-poster plakken op de aanplakborden die in onze gemeente zijn geplaatst. Een overzicht van de locaties waar de aanplakborden staan vindt u hier.

Meer informatie

Op deze pagina leest u alles over de Europees Parlementsverkiezing. Heeft u nog andere vragen over de verkiezing? Mail naar verkiezingen@goirle.nl of bel naar T (013) 5310 610.