Opening nieuwe speeltuin Kerkstraat

Op 13 april 2024 werd de vernieuwde speeltuin in de Kerkstraat geopend. Dit gebeurde door kinderen uit de buurt samen met jeugdburgemeester Stan Bremer en wethouder Peter van Dijk. De vernieuwing van de speeltuin is een initiatief van buurtbewoners omdat de oude speeltoestellen aan vervanging toe waren. De feestelijke opening van de speel- en buurtpluktuin werd druk bezocht en bracht buurtbewoners bij elkaar. En dat is precies waar de nieuwe ontmoetingsplek om draait.

De speeltuin

De vernieuwde speeltuin is twee keer zo groot geworden ten opzichte van de vorige speeltuin. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Kinderen kunnen nu schommelen, klimmen, samenwerken en glijden. Ook heeft de nieuwe speeltuin een moes- en fruittuin die de bewoners samen hebben beplant en gaan onderhouden. De speeltuin is nu een ontmoetingsplek waar de bewoners ook leuke activiteiten organiseren.

Samenwerking

Met de komst van de nieuwe wijk Van Besouw kwamen meer gezinnen in de buurt wonen en nam de wens voor een fijne speel- en ontmoetingsplek toe. In 2022 hebben buurtbewoners en de gemeente Goirle de handen in elkaar geslagen om deze plek te realiseren. De gemeente betaalde de speeltuin en een deel van de buurtpluktuin. De bewoners startten een crowdfunding door hun initiatief aan te melden bij ‘Brabanders voor Natuur’ van de provincie Noord-Brabant. De provincie leverde ook een financiële bijdrage en de bewoners haalden zelf nog meer dan €2.800,- op.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Nicole van der Steen (adviseur groen en landschap bij de gemeente Goirle) via nicole.van.der.steen@goirle.nl of Jeroen Klerks (ontwerper openbare ruimte bij gemeente Goirle) via jeroen.klerks@goirle.nl.