Archief

De gemeente Goirle heeft haar historische archieven overgebracht naar de bewaarplaats van het Regionaal Archief Tilburg.

Het Regionaal Archief Tilburg is dé plek waar u op zoek kunt gaan naar het verleden van Goirle. U vindt er de gemeentearchieven ouder dan twintig jaar, maar ook foto's, films en plattegronden, archieven van notarissen, kerken, scholen, bedrijven, politieke partijen, verenigingen, families en vakorganisaties. Digitaal is veel van dit historische materiaal te bekijken. Historische stukken vóór 1997 die betrekking hebben op de kern Riel maken deel uit van het archief van de voormalige gemeente Alphen en Riel. Ook dat archief kunt u raadplegen bij het Regionaal Archief Tilburg.

Alle informatie die sinds 15 januari 2016 op de website van de gemeente Goirle heeft gestaan kunt u terugvinden. Op die datum zijn we gestart met archiveren op Archiefweb en sindsdien houden wij elke wijziging bij. U kunt dus alle (historische) informatie terugvinden.

Hoe werkt Archiefweb?

Archiefweb maakt elke dag een 'kopie' van deze website. Dit is een complete versie van de website die geheel doorklikbaar is met alle informatie, afbeeldingen en achterliggende documentatie. De versie van elke dag wordt online aangeboden op de website van Archiefweb, waar iedereen gratis toegang toe heeft. Als u de informatie van een bepaalde dag wilt zien, kiest u in de kalender de datum van uw keuze.