Onafhankelijke cliëntondersteuner helpt inwoners met zorgvraag

Alle inwoners van de gemeente Goirle kunnen hulp krijgen van een 'onafhankelijke cliëntondersteuner'. Iemand die meedenkt en helpt bij vragen op het gebied van zorg, jeugdhulp en werk en inkomen.

Meedenken

Voor inwoners die hulp nodig hebben, kan het lastig zijn om aan te geven wat er precies aan de hand is en wat er nodig is. Dan is het handig als er iemand meedenkt en helpt bij het vinden van de weg naar de juiste hulp, zorg en hulpmiddelen. Dat kan een familielid zijn, een buurman of buurvrouw of een goede kennis. Niet iedereen kent mensen met de juiste kennis. Daarom zijn er de onafhankelijke cliëntondersteuners.

Onafhankelijke cliëntondersteuners kunnen bijvoorbeeld helpen bij het vinden van de juiste zorg of bij het opstellen van een zorgaanvraag. Of meedenken over wat u kunt doen als u het niet eens bent met een beslissing. Of ontevreden bent over de zorg die u nu krijgt. De onafhankelijke clientondersteuner helpt inwoners dus om op eigen kracht mee te doen in de maatschappij.

Meer informatie

Hulp van een onafhankelijke cliëntondersteuner nodig of interesse om zelf aan de slag te gaan als onafhankelijke cliëntondersteuner? Kijk dan op www.dorpsteamgoirle.nl.