Parkeerontheffing

Woont u in een gebied waar u moet parkeren met een parkeerschijf? Vraag dan online een ontheffing aan. We verstrekken een ontheffing aan bewoners en aan bedrijven. Woont u in een blauwe zone? Dan is een eerste ontheffing gratis. Een ontheffing is 3 jaar geldig. 

Vraag online uw parkeerontheffing aan

Woont u in de blauwe zone? Alleen dan kunt u een ontheffing aanvragen. De eerste ontheffing verstrekken we kosteloos. Voor aanvullende ontheffingen rekenen we de volgende kosten:

  • 2e ontheffing € 90,40
  • 3e ontheffing € 135,60
  • 4e ontheffing € 180,65

Een ontheffing kunt u op twee manieren aanvragen:

  • Online: een parkeerontheffing aanvragen
  • Persoonlijk: maak online een afspraak. Neem dan een kopie mee van uw kentekenbewijs deel 3 (overschrijvingsbewijs) of als de auto niet op uw naam staat: een verklaring van de autobezitter/bedrijf of leasemaatschappij dat u de betreffende auto regelmatig gebruikt.

Ontheffing voor bedrijven

Heeft u een bedrijf binnen de blauwe zone? Of verricht u werkzaamheden in een blauwe zone? Dan kunt u hiervoor online een parkeerontheffing voor bedrijven aanvragen. We verstrekken een ontheffing voor een week en voor een jaar. Neem bij vragen contact op met de gemeente via (013) 5310 610. 

Parkeren in de gemeente Goirle is overal gratis, óók in het centrum. Het centrum van Goirle is een parkeerschijfzone. Het is in de blauwe zone verplicht tijdens winkeltijden met een parkeerschijf te parkeren. U herkent de parkeerschijfzone aan de blauwe belijning rondom de parkeervakken. Vanaf 21 juli 2023 geldt voor 50% van de parkeervakken in parkeergarage De Hovel een blauwe zone. U herkent de blauwe zone aan de blauwe omlijnen rondom het parkeervak.

Parkeertijden

  • In de blauwe zone parkeert u maximaal 2 uur met een parkeerschijf
  • Op de parkeerterreinen bij het Cultureel Centrum Jan van Besouw en bij Het Dorpsteam in de Thomas van Diessenstraat parkeert u maximaal 3 uur. 
  • In parkeergarage De Hovel parkeert u in de blauwe zone maximaal 3 uur.

In parkeergarage De Hovel (Kalverstraat) parkeert u gratis. Let wel op: vanaf 21 juli 2023 geldt er gedeeltelijk een blauwe zone in de parkeergarage. In de blauwe zone parkeert u enkel op vertoon van uw parkeerschijf voor een maximale tijdsduur van 3 uur. 

Openingstijden

De openingstijden van de parkeergarage zijn:

  • Zondag tot en met donderdag van 07.00 tot 21.00 uur
  • Vrijdag en zaterdag van 07.00 tot 01.00 uur

Het is, behalve voor bewoners in het bezit van een bewonerspas, niet mogelijk om buiten de openingstijden de parkeergarage te betreden en uit te rijden.