Paspoort

Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak. Aanvragen en ophalen van een paspoort doet u zelf. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het paspoort ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak.

Meenemen

  • al uw paspoorten en/of identiteitskaarten, ook al zijn ze niet meer geldig
  • één pasfoto dat voldoet aan de eisen
  • contant geld of een pinpas om de identiteitskaart te betalen

Voor kinderen jonger dan 18 jaar neemt u daarnaast mee:

Let op: u heeft hiervoor DigiD nodig. 

Heeft u geen DigiD? Beide ouders/gezagdragers vullen dit toestemmingsformulier in. Neem deze formulieren mee naar uw afspraak met een (kopie) identiteitsbewijs van beide ouders/gezagdragers.

Kosten paspoort
Product Prijs                  Geldigheid
Paspoort vanaf 18 jaar € 77,85 10 jaar
Paspoort tot 18 jaar € 58,85 5 jaar
Paspoort voor vluchtelingen of vreemdelingen        € 58,85  
Extra leges bij spoedprocedure € 53,00  
Vermissing reisdocument € 0,00  
Zakenpaspoort € 77,85 10 jaar


De extra kosten voldoet u ook bij de aanvraag.

Dan heb je toestemming van je ouder(s) of gezaghebbers nodig. Zij kunnen die toestemming online doorgeven, een toestemmingsformulier invullen en ondertekenen of de toestemming terplekke verlenen.

U kunt een spoedaanvraag doen om uw nieuwe paspoort sneller te krijgen. Een spoedaanvraag moet u voor een bepaald tijdstip (maandag, donderdag en vrijdag vóór 12.30 uur, dinsdag en woensdag vóór 15.00 uur) bij het gemeentehuis in Goirle indienen. Bij een normale levering door de producent kunt u de volgende werkdag uw reisdocument vanaf 09.00 uur ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten. Vertrekt u vandaag al? Neem dan contact op met de Koninklijke Marechaussee voor een nooddocument. Zij beoordelen of u in aanmerking komt voor een nooddocument.

Is uw paspoort vermist of gestolen? Meld dit dan zo snel mogelijk bij de gemeente. Dit kan online met DigiD of op afspraak.

Is het paspoort van uw kind vermist of gestolen? Dit kunt u alleen online regelen als het kind een eigen DigiD heeft.

Bij verlies of diefstal van uw reisdocument in Nederland is aangifte doen bij de politie niet nodig. Is uw reisdocument in het buitenland verdwenen, dan moet u voor uw reisverzekering bij de politie in het buitenland aangifte doen.

Hebt u een andere achternaam dan uw kind(eren)? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U heeft een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Meer informatieHiervoor gebruikt u het toestemmingsformulier aanvraag reizen met minderjarigen van de Rijksoverheid.