Hulp bij financiële problemen

Heeft u moeite met het regelen van uw financiën? U vindt het bijvoorbeeld moeilijk om iets digitaal in te vullen of u mist het overzicht? In onze gemeente kunt u op allerlei manieren hulp krijgen. Vrijwilligers en professionals helpen u graag weer grip te krijgen op uw geldzaken. De hulp is vrijblijvend en gratis.

Iedere donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur zitten er verschillende instanties bij elkaar in de Bibliotheek Goirle om uw vragen te beantwoorden. U kunt binnenlopen met vragen over onder andere uw geldzaken of het invullen van formulieren. Meer informatie vindt u op de website van de Bibliotheek Goirle.

Lukt het u soms niet alle rekeningen op tijd te betalen? U bent niet de enige. Het komt vaker voor dan u denkt. Iedereen kan wel eens geldzorgen hebben. Bijvoorbeeld door een scheiding, ontslag, ziekte of andere onverwachte extra kosten.

Als u problemen heeft met betalen van uw rekeningen kunt u contact opnemen met een medewerker van team Vroeg Erbij van de gemeente. We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om te kijken of en hoe we kunnen helpen bij geldproblemen. Bijvoorbeeld als u een betalingsachterstand heeft bij een woningcorporatie, energiemaatschappij, waterschap of zorgverzekeraar.

Informatie die u ons geeft delen we alleen met anderen als u dat goed vindt. We slaan informatie niet op. We sturen het ook niet door aan iemand anders.

Vragen?

Wilt u meer weten of zelf een afspraak met ons inplannen? Bel, sms of app naar telefoonnummer 06-15236137. Of stuur een mail naar vroeg.erbij@goirle.nl

Heeft u een laag inkomen, dan kunt u in aanmerking komen voor allerlei extra ondersteuning.

Het Dorpsteam Goirle is er speciaal voor inwoners van Goirle en Riel. U kunt bij hen terecht voor alle vragen rondom (financiële) hulp en ondersteuning.