Hulp bij financiële problemen

Veel mensen maken zich zorgen over hun financiën maar vinden het moeilijk om hulp of advies te vragen. In onze gemeente kunt u op allerlei manieren hulp krijgen. Van vrijwilligers tot professionals. Of via digitale (anonieme) hulpverlening. Kijk hieronder voor de mogelijkheden.

Iedere donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur zitten er verschillende instanties bij elkaar in de Bibliotheek Goirle om uw vragen te beantwoorden. U kunt binnenlopen met vragen over onder andere uw geldzaken of het invullen van formulieren. Meer informatie vindt u op de website van de Bibliotheek Goirle

Lukt het u soms niet alle rekeningen op tijd te betalen? U bent niet de enige. Het komt vaker voor dan u denkt. Iedereen kan wel eens geldzorgen hebben. Bijvoorbeeld door een scheiding, ontslag, ziekte of andere onverwachte extra kosten. We helpen u graag om weer grip te krijgen op uw geldzaken.

Als u problemen heeft met betalen van uw rekeningen kunt u contact opnemen met een medewerker van team Vroeg Erbij van de gemeente. We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om te kijken of en hoe we kunnen helpen bij geldproblemen. Bijvoorbeeld als u een betalingsachterstand heeft bij een woningcorporatie, energiemaatschappij, waterschap of zorgverzekeraar.

Vragen?

Wilt u meer weten of zelf een afspraak met ons inplannen? Graag! Bel, sms of app naar telefoonnummer 06-15236137. Of stuur een mail naar vroeg.erbij@goirle.nl

Heeft u een laag inkomen, dan kunt u in aanmerking komen voor allerlei extra ondersteuning.

Het Dorpsteam Goirle is er speciaal voor inwoners van Goirle en Riel. U kunt bij hen terecht voor alle vragen rondom hulp en ondersteuning, ook voor hulp of advies bij financiële problemen.

Voor meer informatie en voor vragen kunt u terecht bij het Dorpsteam.