Ophaaldagen afval

GFT, restafval, papier en PMD wordt in de gemeente Goirle opgehaald door het Brabants Afval Team (BAT). Op de Afvalwijzer ziet u wanneer het afval wordt ingezameld. U kunt via deze website uw persoonlijke afvalkalender uitprinten. De afvalwijzer kunt u ook gratis als app downloaden op uw telefoon.

Meteen kijken wanneer uw container wordt geleegd:

U mag de container de avond vóór de ophaaldag buiten zetten. Zet de container met de handvatten in de richting van de straat. Haal uw lege container nog dezelfde dag binnen.

Stond uw container te laat aan de weg? U kunt de container het eerst volgende ophaalmoment weer aanbieden.

In andere gevallen kunt u online een melding maken via Fixi. Zet in de omschrijving om wat voor container het gaat. Uw melding wordt afgehandeld door het Brabants Afval Team van gemeente Tilburg. ZIj komen langs om uw container te legen. Laat tot die tijd uw container buiten staan.

U krijgt een rode kaart wanneer u de container niet op de juiste wijze gebruikt. U heeft bijvoorbeeld afval in de container gedaan dat er niet in thuis hoort. Op de rode kaart staat altijd vermeld waarom de container niet is geleegd. We legen uw container dan niet. U kunt de container het eerst volgende ophaalmoment weer aan de straat zetten.

In de app kunt u uw persoonlijke digitale afvalkalender bekijken. Ook kunt u een waarschuwingsbericht instellen zodat u de juiste container aan de weg kunt zetten. Bovendien worden gebruikers van de app met een extra melding op de hoogte gebracht als er tijdelijke veranderingen in de ophaalroute zijn. Bijvoorbeeld bij uitval van een vuilniswagen, door gladheid of als de ophaaldag wijzigt. Met de app is deze informatie 24 uur, 7 dagen per week beschikbaar en altijd actueel.

Google Play Store

App-Store

Als u niet beschikt over een smartphone of tablet maar wel over PC of laptop, dan kunt u gebruiken maken van de website www.mijnafvalwijzer.nl.

Links

Downloads