Bladkorven

In de herfstmaanden laten veel bomen hun blad vallen. Dit zorgt voor blad op de wegen. Om overlast te voorkomen maken wij fietspaden, wegen en stoepen bladvrij. Ook plaatsen wij vanaf 7 oktober bladkorven verspreid over de gemeente.

Wat wij doen

We plaatsen 92 bladkorven in onze gemeente

We plaatsen die verspreid over de wijken in Goirle en Riel. Het aantal korven is beperkt. Dit betekent dat er niet genoeg bladkorven zijn om op verzoek van inwoners korven bij te plaatsen. 

We legen de bladkorven iedere week

Is uw bladkorf vol? Ga naar een andere bladkorf in uw buurt of wacht totdat de korf geleegd is.

We ruimen bladkorven in december op

Dit om vandalisme door vuurwerk te voorkomen. 

Soms laten we bladeren bewust liggen

Bijvoorbeeld in de struiken en grotere plantvakken. Bladeren zijn namelijk goed voor de bodem. Bladeren zorgen ook voor schuilgelegenheid voor kleine dieren en het voorkomt uitdroging van de bodem. U kunt dit zelf ook doen door het blad tussen de planten in uw tuin laten liggen als compost. 

Wat u kunt doen

  • U kunt de bladkorven gebruiken voor bladafval uit uw straat.
  • Boomstronken, boomstammen, grasmatten, grote takken, vuilniszakken en zakjes met hondenpoep horen niet in een bladkorf thuis. De inhoud van de bladkorf is dan niet meer te composteren. In bepaalde gevallen kunnen we de bladkorf zelfs niet legen.
  • Ziet u ander afval in de bladkorf? Praat erover in uw buurt. De bladkorf is er voor u en uw buurtgenoten. Zo zorgt u samen voor een nette en opgeruimde bladkorf.