Riool verstopt

Komt in het toilet, bij de afvoer of bij de gootsteen het water omhoog? Mogelijk is uw riool verstopt. Een verstopping in de riolering op uw eigen terrein moet u zelf oplossen. Een verstopping in het riool op gemeentegrond meldt u bij ons.

Wat moet ik doen?

Zoek uit waar de verstopping zit

Een verstopping kan op twee plekken zitten: in het hoofdriool (het deel van de gemeente) of bij de huisaansluiting.

Wanneer het ontstoppingsstuk vol water staat dan betekent dit dat de verstopping waarschijnlijk in het hoofdriool zit. Hiervoor zijn wij verantwoordelijk. Voor verstopping op eigen grond bent u zelf verantwoordelijk. Meer informatie over waar dit ontstoppingsstuk zit, vindt u op www.rioolinfo.nl.

Huurders melden de verstopping bij de verhuurder

De verhuurder spoort de verstopping op. Zit de verstopping in gemeentegrond? Dan nemen ze contact op met ons.

Een verstopping in het hoofdriool lossen wij op

  • Neem contact op met ons via telefoonnummer (013) 5310 610.
  • Buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met Rions in Tilburg. Met Rions hebben we vaste afspraken over prijs en kwaliteit.

Let op, als u zelf een bedrijf inschakelt, dan betaalt u de kosten altijd zelf. Ook als blijkt dat de verstopping in gemeentegrond zit.

 

Wat moet ik weten?

Verstoppingen voorkomen

Zorg ervoor dat er geen luiers, maandverband of vochtige doekjes,olie, frituurvet en jus in het riool terechtkomen. 

Overlast na regen

Hevige regen veroorzaakt soms overlast in huis. De riolering borrelt, het regenwater loopt via een wc of wastafel uw huis binnen of uw kelder loopt onder. U moet er zelf voor zorgen dat de huisriolering of ontluchtingsvoorziening goed werkt. Op www.riool.info vindt u wat u kunt doen.