Afvalcontainers

U krijgt gratis een afvalcontainer. Deze hoort bij uw adres. De container blijft eigendom van de gemeente. In Goirle en Riel zamelt de gemeente Tilburg het afval in. Lees hier hoe u een container aanvraagt.

Wat moet ik weten?

Er zijn 3 containers:

  • groene container: voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT)
  • kleine grijze container: voor restafval
  • blauw-oranje duocontainer: voor papier en PMD
    • PMD staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken

Sommige inwoners maken gebruik van een ondergrondse container. Inwoners die hiervan gebruik maken hebben een ondergrondse containerpas. 

Wat moet ik doen?

U bent uw container kwijt

Bent u uw container kwijt? Bijvoorbeeld nadat deze geleegd is. Of bij een verhuizing? Meld dit bij de gemeente Tilburg. U krijgt dan een nieuwe container. 

U vindt uw verloren container weer terug

Meld dit dan ook online. U kunt uw oude container weer gebruiken en halen uw nieuwe container dan weer op.

U vindt een container die al een tijd op straat staat

Weet u niet bij welk adres de container hoort? Laat de 'zwervende' container ophalen.

Uw container is kapot

Maak online een reparatie-afspraak. Dit is gratis. Plaats uw container op de dag van de reparatie vóór 7.30 uur voor uw voordeur. U hoeft niet thuis te zijn.

U verhuist naar een nieuwbouwwoning

Heeft u uw nieuwe adres doorgegeven aan ons? Nadat u op het nieuwe adres staat ingeschreven, vraagt u de containers aan. Dit doet u bij de gemeente Tilburg. 

U wilt een sticker op uw container

Heeft u geen postcodesticker op uw container? Vraag een containersticker aan. U krijgt de sticker binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

U wilt een extra container aanvragen

U kunt onder bepaalde voorwaarden een extra container aanvragen voor PMD, GTF of restafval. Dit doet u online via de website van de gemeente Tilburg. 

U wilt container voor medisch afval aan

Bel ons via telefoonnummer 013 5310 610. Wij kunnen u vragen om een verklaring van uw dokter of verzekeraar. Of bijvoorbeeld om een aankoop- of afhaalbewijs van uw apotheek.

Problemen ondergrondse containers?

  • Alle ondergrondse containers hebben een pasjessysteem
  • Een pas is verbonden aan het woonadres. De oude bewoners van het adres laten de afvalpas achter in de woning (keuken). 
  • Bent u de pas kwijt? Of heeft u geen pas ontvangen bij de verhuizing? Of ervaart u problemen met de containers zelf. Geef het aan ons door op telefoonnummer 013 5310 610.

Handig om te weten!

Op verschillende plekken in onze gemeente vindt u openbare afvalcontainers voor glas, textiel en luiers en incontinentiemateriaal.