Bezinningsbos krijgt vorm

Kunstenaar Harry Verhoeven maakt een kunstwerk voor het Bezinningsbos. Het Bezinningsbos komt in het gemeentelijk bos tussen het Mill-Hill College, de wijk Boschkamer en het Laarsepad. De plek begint vorm te krijgen. Vlak voor het broedseizoen maakten we de paden goed toegankelijk. En nu gaat dus de kunstenaar aan de slag met het kunstwerk.

Bezinningsbos

Het bezinningsbos wordt een plek die ruimte geeft aan herinnering of andere gedachten. Een plek voor rust, bezinning en troost. Door de jaren heen waren er diverse inwoners die om verschillende redenen vroegen om een herdenkplek. In tijden waarin er allerlei crisissen tegelijk spelen, denken we dat zo’n plek voorziet in een behoefte.

De plek van het Bezinningsbos heeft een rijke geschiedenis. De sporen van het verleden zijn nog herkenbaar. Dit vormde de inspiratiebron voor het ontwerp van het Bezinningsbos en het kunstwerk.

Kunstenaar

Harry Verhoeven werd geboren in Goirle en woont tegenwoordig in Dommelen. Hij is onder meer bekend om zijn in het oog springende Corten-stalen kunstwerken. Zijn werk roept verwondering op. Verwondering door de beleving van het vakmanschap, de originele beeldtaal, idee en de materiaalgevoeligheid. Zijn ontwerp voor het Bezinningsbos laten we volgende maand zien. Na de zomer is de officiële onthulling.

Peters en meters

Het Bezinningsbos krijgt betekenis als inwoners de plek weten te vinden. Daarom is er een groepje mensen dat samen met de gemeente nadenkt over de invulling, het bekendmaken en in ere houden van het bos. We noemen ze de ‘meters en peters van het Bezinningsbos’. Zij hebben elk hun eigen ervaring waardoor zij zich verbinden aan het Bezinningsbos.