Directeur Rode Kruis bezoekt noodopvang

Op dinsdag 5 maart bracht de algemeen directeur van het Rode Kruis, Harm Goossens, een kennismakingsbezoek aan de noodopvang in het oude Missiehuis. Hij kreeg een rondleiding van locatiemanager John Zeebregts van de opvanglocatie. Ook districtsmanager Tamara Spitters van het Rode Kruis district Midden- en West-Brabant, burgemeester Mark van Stappershoef en wethouder Koos Krook waren hierbij aanwezig.

Harm Goossens: “Ik ben op 1 september 2023 gestart als algemeen directeur van het Rode Kruis. Ik vind het belangrijk om kennis te maken met onze mensen en verschillende activiteiten. In Goirle coördineert het Rode Kruis de noodopvang van asielzoekers. Dat doet het Rode Kruis op meer plekken in Nederland. Het oude Missiehuis in Goirle is een mooie accommodatie die zich goed leent voor bijzondere opvang. Door de kleinschaligheid en de ligging is het hier leefbaar, veilig en beheersbaar. Wat meteen opvalt is de gemoedelijke sfeer. Vrijwilligers, buurtbewoners en schoolvriendjes van de kinderen zijn hier welkom. Het is mooi om te zien dat dit zorgt voor leuke contacten en sociale cohesie. En dat het Rode Kruis hier een bijdrage aan levert.”

Samenwerking

Voor de noodopvang in het oude Missiehuis huurt de gemeente het pand van de eigenaar. Het Rode Kruis regelt met de bewoners alles wat nodig is op de locatie. Het Rode Kruis is ook het eerste aanspreekpunt bij meldingen en klachten. Vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten. De gemeente declareert alle kosten voor de opvang bij de Rijksoverheid. De noodopvang gaat door tot zeker 1 mei 2024. Binnenkort neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit over mogelijke verlenging tot 1 mei 2025.