Duidelijke looproute tussen Guldenakker en winkels

Bewoner Guldenacker opent de dementievriendelijke looproute

Op maandag 5 februari legde wethouder Pernell Criens de laatste tegel van de dementievriendelijke looproute tussen Guldenakker en Albert Heijn aan het Van Hogendorpplein. Met speciale stoeptegels zorgen we dat mensen met geheugenproblemen de weg niet kwijtraken.

Dementievriendelijke looproute

Het is niet ver van Guldenakker naar Albert Heijn. Maar de situatie was niet zo overzichtelijk en dat voelde niet veilig voor bewoners van de Guldenakker. Met de speciale stoeptegels maakten we een duidelijke, herkenbare route. Daardoor kunnen mensen met geheugenproblemen zich beter oriënteren. Op de tegels staan pictogrammen van een winkelwagen en een huis.

“De looproute zorgt ervoor dat inwoners met geheugenproblemen zo lang mogelijk zelfstandig, veilig op pad kunnen voor een boodschap. Dat lijkt iets kleins. Juist deze simpele dingen zorgen dat inwoners normaal mee kunnen blijven doen. Een eenvoudige oplossing met grote impact dus.”

Wethouder Pernell Criens

Aan het idee en de uitvoering van de looproute werkten het Platform Dementievriendelijke Gemeenschap Goirle-Riel, Albert Heijn Van Hogendorpplein, Thebe en de gemeente mee. Corrie Wilmsen-Pulskens woont in Guldenakker en hielp mee met de opening.

Dementievriendelijke gemeenschap

Goirle is een dementievriendelijke gemeenschap. Dit betekent dat we ons inzetten voor inwoners met geheugenproblemen en hun mantelzorgers. Een gemeenschap waarin mensen zo lang mogelijk blijven meedoen. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten. Dit doen we samen binnen het Platform Dementievriendelijke Gemeenschap Goirle-Riel.