Ruud Lathouwers vertrekt als gemeentesecretaris in Goirle

Gemeentesecretaris/algemeen directeur Ruud Lathouwers vertrekt na 22 jaar bij de gemeente Goirle. Per 1 april 2024 wordt hij gemeentesecretaris in Bladel.

Ruud Lathouwers startte op 1 maart 2022 als gemeentesecretaris. Daarvoor had hij diverse andere (leidinggevende) functies bij de gemeente Goirle.

De kennis en ervaring die ik in Goirle heb opgedaan, kan ik in Bladel inzetten voor een nieuwe uitdaging. Daar kijk ik na 22 jaar naar uit. Ik ben collega’s en bestuurders in Goirle dankbaar voor de samenwerking en kansen die mij hier hebben gebracht.

Ruud Lathouwers

Als gemeentesecretaris leverde Ruud een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie. Hij kent de organisatie goed dus hij weet waar de uitdagingen liggen. Gemeenten staan voor grote maatschappelijke opgaven. Ruud houdt daarbij oog voor ‘zijn’ mensen. Ook in het samenspel tussen ambtelijke organisatie, college en raad speelde hij een verbindende rol en was hij een stabiele factor.

Ruud heeft zich bij de gemeente Goirle jarenlang in diverse functies ontwikkeld. Met zijn brede (leidinggevende) ervaring, zijn rustige persoonlijkheid en zijn verbindend vermogen, was hij de gemeentesecretaris/algemeen directeur die stabiliteit gaf in onze organisatie en bijdroeg aan de onderlinge samenwerking. Ik vind hem de juiste man op de juiste plaats en ook gewoon een fijne vent om mee samen te werken. Ik had nog graag een tijd met hem willen optrekken. Tegelijkertijd respecteer ik zijn besluit. Ik wens Ruud veel succes in zijn nieuwe job en feliciteer de gemeente Bladel met een uitstekende gemeentesecretaris!

Burgemeester Mark van Stappershoef

De procedure om een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur voor Goirle te vinden, wordt op korte termijn in gang gezet.