Samen goed ouder worden

Na het grote succes van ‘Samen goed ouder worden’ in 2023 organiseren SB-Riel en Senioren Goirle in september een nieuwe editie. Het project start met een gratis preventieve screeningtest. Er is plaats voor 75 nieuwe deelnemers. Op basis van de uitslag van deze screeningtest krijgt u een advies om samen goed ouder te worden.

In 2023 deden 179 senioren mee aan de preventieve screening test. Deze test meet uw valrisico, handknijpkracht, bloeddruk en analyseert uw voeding en risico’s op enkele chronische ziekten. Vervolgens krijgt u een advies op basis van de uitslag van de screening. Misschien adviseren we u om mee te doen aan een valpreventiecursus of het beweegprogramma ‘Vitaal Oud Worden’ te volgen. U kunt ook doorverwezen worden naar een diëtist of fysiotherapeut. In 2023 volgden 151 senioren dit advies op.

De gemeente betaalt mee

Uw vervolgactiviteit wordt (gedeeltelijk) betaald door de gemeente Goirle. Hoeveel geld u vergoed krijgt, hangt af van het advies dat u krijgt. Het kan dus zijn dat u een deel van het geld zelf moet betalen. U wordt hierover geïnformeerd tijdens de preventieve screeningtest.

Wilt u meedoen?                                          

U kunt zich vanaf 26 juni aanmelden voor de screening via www.fysioderooy.nl. De screening is bij Sportcentrum Jan de Rooy. Er is plaats voor 75 nieuwe deelnemers, dus ben er snel bij. Er staan nog 30 mensen op de wachtlijst van de eerste editie. Zij krijgen binnenkort bericht van Fysio de Rooy om zich te melden.

Gezond en Actief Leven Akkoord

De gemeente betaalt mee aan ‘Samen goed ouder worden’ omdat het goed past bij de doelen van ons Gezond en Actief Leven Akkoord. Het doel hiervan is een gezond en actief leven met een stevige sociale basis. Het akkoord is een gezamenlijk plan van gemeenten, GGD’en, zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.