Start 2024 gezond met QR-FIT

De gemeente Goirle biedt inwoners vanaf 1 januari 2024 een nieuwe, leuke en makkelijke manier om iedere dag genoeg te bewegen. Samen met QR-FIT maakten we twee nieuwe beweegroutes in onze gemeente. Met de QR-FIT app kunt u ook eigen routes uitstippelen, teams maken met familie of vrienden en meten of u genoeg beweegt.

Wat is QR-FIT?

QR-FIT is een beweegplatform met een handige app. De app helpt u om genoeg te bewegen. Dit maakt gezond blijven uitdagend en leuk. In de QR-FIT app vindt u gratis beweegroutes die overal beschikbaar zijn. Er zijn in de gemeente Goirle twee beweegroutes. Langs de routes staan paaltjes met QR-codes. Tijdens uw wandeling scant u de codes. U ontvangt dan leuke oefeningen op uw eigen niveau. Ook kunt u uw eigen beweegroutes uittekenen, afleggen en delen.

Gezond en Actief Leven Akkoord

QR-FIT past goed bij de doelen van ons Gezond en Actief Leven Akkoord. Het doel hiervan is een gezond en actief leven met een stevige sociale basis. Het akkoord is een gezamenlijk plan van gemeenten, GGD’en, zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.