Terugblik op de Nieuwjaarsontmoeting 2024

Op dinsdagavond 9 januari 2024 was de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis. Samen met inwoners, raadsleden, vertegenwoordigers van verenigingen, instellingen en bedrijven proostten we op het nieuwe jaar. De aanwezigen luisterden naar de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Mark van Stappershoef, genoten van het jaaroverzicht van de Lokale Omroep Goirle en het muzikale optreden van het duo Niels en Martijn. Tijdens de nieuwjaarsontmoeting kreeg Jo Hoogendoorn een gemeentelijke onderscheiding: het ‘ereteken van Goirle’.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester

Ook dit jaar hield burgemeester Mark van Stappershoef zijn nieuwsjaartoespraak. Hij blikte terug op 2023 en keek met de aanwezigen vooruit naar wat de gemeente in het nieuwe jaar te wachten staat. In zijn toespraak riep de burgemeester onder meer op om ‘gewoon eens trots te zijn’ op onze de dorpen Riel en Goirle, waar het goed toeven is. U kunt hier de hele nieuwjaarstoespraak teruglezen.

Ereteken voor Jo Hoogendoorn

Na de nieuwjaarstoespraak zong Jo Hoogendoorn, oftewel de Gôolse troubadour, zijn lied ‘Brabants Dörpke’. Dit ‘volkslied’ van Goirle werd uit volle borst meegezongen. Burgemeester Mark van Stappershoef verraste de heer Hoogendoorn na zijn optreden met een gemeentelijke onderscheiding: het ‘ereteken van Goirle’. De heer Hoogendoorn kreeg deze onderscheiding als blijk van waardering voor zijn bijzondere verdiensten voor de Goirlese gemeenschap. U kunt hier meer lezen over deze onderscheiding.

De avond werd afgesloten met een toost op 2024.