Uitbreiding groep energiecoaches

Wethouder reikt de koffers met meetapparatuur uit aan de energiecoaches

De groep met energiecoaches van Duurzaam Riel Goirle is uitgebreid van 5 naar 10 coaches. Gemeente Goirle is hier blij mee en geeft om dit te vieren nieuwe meetapparatuur om te gebruiken tijdens de energiecoachgesprekken.

Wethouder reikt nieuwe meetapparatuur uit

Op 4 december gaf wethouder Liselotte Fransen de koffers met daarin de  nieuwe meetapparatuur aan de energiecoaches. Citaat Liselotte: “De gemeente werkt hard aan de energietransitie, zowel in onze dorpen als op regionaal en landelijk niveau. Maar deze transitie kunnen overheden niet alleen. Het begint bij mensen thuis. Een energiecoach van Duurzaam Riel Goirle kan onze inwoners daarbij adviseren. De meetapparatuur die ik vandaag overhandig, helpt de coaches daarbij.”

Waarom is meetapparatuur belangrijk?

Veel inwoners willen graag een lagere energierekening en hun huis verduurzamen. Iedereen start vanuit een andere situatie. Het ene huis is al goed geïsoleerd, het andere heeft nog helemaal geen isolatie. Daarom is het belangrijk dat de energiecoach bij een woningbezoek goed inzicht krijgt hoe de woning ervoor staat. Daarvoor is de koffer met meetapparatuur. Zo kan de coach ter plekke meten hoe het staat met de ventilatie, de warmtebronnen, het glas etc.

Hoe gaat een energiecoachgesprek?

Tijdens een energiecoachgesprek krijg je tips over hoe je jouw energiegebruik kunt verlagen, onder andere door je woning goed te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Maar ook aan een nieuwe CV-ketel, warmtepomp en zonnepanelen. Natuurlijk kijkt de energiecoach naar je budget omdat dit ook een belangrijke rol speelt in de keuzes. Want Energiebesparing hoeft niet altijd (veel) geld te kosten. De coach geeft je ook tips voor kleine maatregelen en wat je zelf kunt doen om minder energie te verbruiken. Daarmee kun je al besparen op je energierekening!

Wil je graag een energiecoach naar jouw woning laten kijken? Meld je dan aan voor een energiecoachgesprek op www.energieloketgoirle.nl