Toeristenbelasting

Heeft u bijvoorbeeld een hotel, bed & breakfast, recreatiewoning of camping? Of biedt u op een andere manier tegen betaling slaapplekken aan? Dan betaalt u toeristenbelasting.

 

Omschrijving

Tarief 2022

Tarief 2023

per persoon per overnachting   €     1,75 €     1,75
per standplaats    €     238,90 €     238,90

U betaalt toeristenbelasting als u een slaapplek verhuurt tegen betaling door personen die geen inwoner zijn van de gemeente. Deze belasting mag u doorberekenen aan de huurder/bezoeker/gast. Eenmaal per jaar ontvangt u een verzoek tot het doen van aangifte van de gerealiseerde overnachtingen.

Aangifte doen over belastingjaar 2021

U kunt aangifte doen van toeristenbelasting over belastingjaar 2021 via ons aangifteportaal. U voert de gegevens in die u van ons per brief heeft ontvangen.

Aangifte toeristenbelasting

U ontvangt ieder jaar - na afloop van het kalenderjaar - een aangiftebiljet van de gemeente. Hiermee kunt u het aantal overnachtingen in het voorafgaande jaar doorgeven. De gemeente berekent vervolgens hoe veel toeristenbelasting u over dat jaar moet betalen.

Ontvangt u toeristen of arbeidsmigranten?

Wilt u een overnachtingsplaats beginnen in de gemeente Goirle? Zoals een Bed & Breakfast. Of laat u arbeidsmigranten overnachten. U bent verplicht dit aan ons door te geven. Na afloop van het jaar sturen wij u een aangiftebiljet toeristenbelasting.

Contactgegevens Team belastingen