Reclame en promotie plaatsen

U hebt een in bepaalde gevallen een vergunning nodig als u promotie wilt maken voor activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van spandoeken. U vraagt een vergunning aan via het omgevingsloket. Het plaatsen van driehoek reclameborden om lantaarnpalen en het gebruik van aanplakbiljetten kan enkel op vaste locaties.

Soms een vergunning nodig

Doe altijd een vergunningcheck

Wilt u een reclamebord bevestigen aan een pand, een geluidswagen gebruiken of een spandoek plaatsen? Mogelijk heeft u hiervoor een omgevingsvergunning nodig. Via het omgevingsloket  kunt u online een vergunningscheck doen. U ziet dan of u wel of niet een omgevingsvergunning moet aanvragen.

  Reclameborden

  U plaatst ze via Driehoekreclame in Riel

  De gemeente heeft vaste driehoekreclameborden om lantaarnpalen. Deze borden worden beheerd door Driehoekreclame in Riel. Het is in de gemeente Goirle namelijk niet toegestaan om losse reclameborden, zoals driehoekreclameborden, te plaatsen.

   Aanplakbiljetten

   Verenigingen kunnen aanplakbiljetten kwijt op onze plakzuilen

   Deze plakzuilen zijn er speciaal voor activiteiten van verenigingen. Ze zijn niet bedoeld voor commerciƫle uitingen of evenementen. De plakzuilen vindt u in Riel aan het Dorpsplein en in Goirle aan de Kalverstraat ter hoogte van De Hovel.

   Wilt u een aanplakbiljet plaatsen? Houd rekening met de volgende regels:

   • De plakzuilen zijn alleen bedoeld voor tijdelijke evenementen van verenigingen
   • Het aanplakbiljet is maximaal A1 formaat
   • U mag het maximaal 8 weken voor het evenement ophangen

   Digitaal informatiebord

   Aan de Rillaersebaan in Goirle staat een digitale informatiebord. We plaatsen hierop gemeentelijke informatie, maar ook vrij te bezoeken evenementen en activiteiten die in de beide kernen plaatsvinden. Wilt u uw evenement of activiteit onder de aandacht brengen? 

   Voorwaarden

   • De informatie gaat over activiteiten binnen de gemeente Goirle
   • De activiteit is interessant voor het hele dorp en voor iedereen toegankelijk (geen buurtfeest)
   • Het is geen terugkerende activiteit. Het vindt dus niet wekelijks of maandelijks plaats.
   • CommerciĆ«le uitingen zoals verkoopacties, loterijen en dergelijke worden niet opgenomen
   • De gemeente beslist over plaatsing bij ruimtegebrek of urgente situaties (veiligheid) Het algemeen belang voor de gemeente en inwoners is daarbij leidend.
   • De gemeente past (zo nodig) de aangeleverde tekst aan

   Geef in 5 korte regels (met maximaal 16 tekens per regel) wat de naam van het evenement is, waar, wanneer en op welk tijdstip het plaatsvindt. Mail deze informatie naar communicatie@goirle.nl.