Aanvragen VOG

Een verklaring omtrent het gedrag, of VOG, is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen erom vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. U vraagt online een VOG. Het ministerie van Veiligheid en Justitie behandelt en beoordeelt uw aanvraag. De verklaring ontvangt u binnen 2 tot 4 weken thuis per post.

Komt u liever naar het gemeentehuis voor het aanvragen van een VOG? Maak dan een afspraak.

Wat moet ik doen?

Zo vraagt u een VOG online aan

  • U ontvangt van uw werkgever of opdrachtgever een ingevuld formulier
  • Vul dit aanvraagformulier verder in. Onderteken het
  • Log in met uw DigiD
  • Upload het aanvraagformulier
  • Betaal met iDeal

Of vraag een VOG in het gemeentehuis aan

Liever niet online? Vraag dan het uittreksel aan op het gemeentehuis. Maak een afspraak. Neem dan een legitimatiebewijs mee.

Wat moet ik weten?

U vraagt een VOG aan voor een bedrijf, vereniging of stichting

Dan is een VOG Rechtspersonen (RP) nodig. Een vertegenwoordiger van de rechtspersoon moet deze aanvragen. Dit is iemand die bevoegd is volgens de statuten of een machtiging. Kijk voor meer informatie op de website van Dienst Justis.

U vraagt een VOG voor vrijwilligers aan

Werkt u als vrijwilliger met minderjarigen of verstandelijke beperkten? Dan kunt u een gratis VOG aanvragen. Zowel de vrijwilligersorganisatie als de vrijwilliger moeten deze VOG digitaal aanvragen via Justis. Kijk voor meer informatie bij de Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV).

Wat kost het?

Papieren versie VOG € 41,35
Digitale aanvraag VOG € 33,85
VOG voor vrijwilligers gratis

Een VOG voor vrijwilligers is gratis. Kijk bij de Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV) of u voldoet aan de voorwaarden.