Nederlander worden

Woont u in de gemeente Goirle en wilt u Nederlander worden? Dan kunt u bij de gemeente de Nederlandse nationaliteit aanvragen door optie of door naturalisatie. U doet de aanvraag persoonlijk in het gemeentehuis. Bel ons om een afspraak te maken.

If you wish to apply for Dutch nationality through option. Or you wish to apply for Dutch nationality through naturalisation. You have to make an appointment at the municipal office. Call us for an appointment: +31 13 5310 610.

Wat moet ik weten?

Voldoe ik aan de voorwaarden

Hoe werkt het?

Door optie

U maakt een afspraak in het gemeentehuis. Een medewerker bekijkt of u voldoet aan de voorwaarden en of u alle documenten in bezit heeft. De burgemeester beslist over uw aanvraag. Wij sturen u daarna een brief met een uitnodiging voor een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis.

Door naturalisatie

U maakt een afspraak in het gemeentehuis. Een medewerker bekijkt of u voldoet aan de voorwaarden en of u alle documenten in bezit heeft. We sturen uw aanvraag met ons advies op naar de IND. De koning beslist over uw aanvraag. De IND stuurt u hierover een brief. U ontvangt daarna een uitnodiging voor een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis.

Wat kost het?

Nederlander worden door optie

Voor wie Kosten 2024
Voor 1 persoon € 217,00
Voor een stel € 370,00
Voor elk minderjarig kind € 24,00
Verzoek door een Molukker € 0,-

Nederlander worden door naturalisatie

Voor wie Kosten 2024
Voor 1 persoon € 1.023,00
Voor een stel € 1.305,00
Voor elk minderjarig kind € 151,00
Verzoek door staatloze of vergunninghouder asiel € 760,00
Verzoek door staatloze of vergunninghouder asiel samen met partner € 1.044,00
Verzoek door een Molukker € 0,-

Meer weten?