Afvalstoffenheffing

U betaalt mee aan de kosten om huishoudelijk afval in te zamelen en te verwerken. Dit noemen we afvalstoffenheffing. U betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Hoeveel u betaalt, hangt af van de grootte van uw huishouden. Lees hier alles wat u moet weten.

Wat moet ik weten?

U betaalt een vast bedrag

U betaalt in Goirle een vast bedrag voor de afvalstoffenheffing. Het maakt niet uit hoe vaak wij uw container leegmaken.

U betaalt minder als u alleen woont

Ieder jaar op 1 januari kijken we naar het aantal mensen in uw huishouden. Heeft u een eenpersoonshouden of meerpersoonshuishouden? Dat bepaalt hoeveel afvalstoffenheffing u betaalt.

Als u verhuist, kijken we welke afvalstoffenheffing u betaalt

  • Verhuist u binnen onze gemeente? Dan verhuist de heffing met u mee.
  • Verhuist naar een andere gemeente? Dan brengen we het bedrag in mindering op uw afvalstoffenheffing. U betaalt geen afvalstoffenheffing voor de maanden die u niet in onze gemeente woont.

We kijken altijd naar de situatie zoals deze is op 1 januari

Gaat u samenwonen binnen onze gemeente? Dan betaalt u vanaf 1 januari van het volgende jaar voor een meerpersoonshuishouden. Tot die tijd betaalt u nog voor een eenpersoonshouden. Gaat u uit elkaar? Vanaf 1 januari van het volgende jaar betaalt u voor een eenpersoonshuishouden.   

Verhuist u naar een andere gemeente? Dan verwerken wij dit automatisch. U hoeft niets te doen.

Meer weten?

We hebben de antwoorden van veel gestelde vragen over de belastingen voor u op een rijtje gezet. Zit het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel ons dan gerust. We helpen u graag. 

Wat kost het?

U betaalt in Goirle altijd een vast bedrag voor de afvalstoffenheffing:

Vaste kosten afvalstoffenheffing Tarieven 2023 Tarieven 2024
Eenpersoonshuishouden € 136,92 € 142,20
Meerpersoonshuishouden € 227,16 € 235,92

Contact

Neem gerust contact met ons op.